No i po zbiorach bo i po sezonie :-) A tak wygląda ostatni zbiór :-) Każda kupka to inna odmiana. Sorry za jakość zdjęć, ale mój aparat nie radzi sobie w warunkach sztucznego oswietlenia. Zielone zostaną zawinięte w koc i zostawione na jakiś czas w ciepłym miejscu, żeby doszły.
@RedRon: Ciężki temat. Czegoś im brakuje. Albo złe podlewanie, albo złe nawożenie, albo złe nasłonecznienie, albo brak zapylenia. Ale papryczki się same zapylają tak naprawdę ;)
@gobi12: No właśnie tak słyszałem, że same. Podlewam raczej często. Może za często? Nawozu używam "florowit" tak raz w tygodniu. Słońca mają na pewno za mało ponieważ za oknem rosną mi drzewa i przez większość dnia panuje tu taki półcień.
@jestem-tu: To na pewno nie CR. Coś przekrzyżowane. Ciężko jednoznacznie stwierdzić. Najważniejsze, że ostre. Żeby mieć pewność co do odmiany to trzeba mieć bardzo dobre źródło nasion i później dbać, żeby nie zapyliła się inną odmianą.
@mateuszjestfajny: Za około tydzień. Za około 3 tygodnie będę miał już pełen wybór.
@gobi12: Jeden z mirków stwierdził, że to może być naga jolokia chocolate, inny że trinidad scorpion chocolate, a mi nie przypomina to ani jednej, ani drugiej. No trudno, nie dowiem się co to jest, ale ważne, że będzie z tych papryczek świetny sos ( ͡°͜ʖ͡°)
Zielone zostaną zawinięte w koc i zostawione na jakiś czas w ciepłym miejscu, żeby doszły.
#chilizgobim
#chilihead #chili #papryka #papryczki #ostrezarcie #goomowesosy #rolnictwo #itaksiezyjenatejwsi #uprawa #rosliny #zniwa #domowyogrod
I sory za offtop, ale mógłbyś mi zidentyfikować papryczkę? To niby jest carolina reaper, ale nie jestem pewien. Dodam, że pali nieźle ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@mateuszjestfajny: Za około tydzień. Za około 3 tygodnie będę miał już pełen wybór.
niestety nie mam aż takiego ogródka - dwa okna i balkon nie dają takich możliwości :(