Aktywne Wpisy

congobongo +44
Zgłaszajcie filmiki konfitury na YT za dokuczanie i nękanie (podpada pod 107kw).
Polecam też uciąć mu finansowanie czyli przez formularz kontaktowy patronite skontaktować się z nimi. Pierwsze maile już poszły.
Mam nadzieje, że spadnie z rowerka
#konfitura
Polecam też uciąć mu finansowanie czyli przez formularz kontaktowy patronite skontaktować się z nimi. Pierwsze maile już poszły.
Mam nadzieje, że spadnie z rowerka
#konfitura

SzubiDubiDu +193

Mireczki w załączonym zdjęciu jest mój 'kod'. Potrafiłby mi ktoś wytłumaczyć, dlaczego użycie w 25 linijce super(a, b) jest konieczne do działania programu, jeżeli poniżej podaję, że metoda bierze pod uwagę 3 parametry?
źródło: comment_hYSLYZtCP3tUfbFVDHciiBliD7vdNgpF.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
poczytaj,
Generalnie sprawa ma się tak, że jeśli klasa po której dziedziczysz ma jakiś konstruktor, to w klasie dziedziczącej musisz go wywołać w konstruktorze tej klasy. Normalnie tego nie widzisz, bo np. dziedziczysz po klasie, która nie ma dodatkowego konstruktora (ma tylko standardowy, niewidoczny, bezargumentowy - wtedy wołany jest automatycznie w klasie dzidziczącej).
Trochę to zagmatwane, ale generalnie tutaj możesz przyjąć, że po prostu musisz wywołać któryś z