@head-hunter: ja byłem teraz w pracy na wakacje. Wrażenia ogólnie przyjemne, ale jednak tęskno mi za znajomymi i trochę dziwnie jak nie możesz swobodnie używać swojego języka
@smerfoso: każdy tęskni na początku, warto jednak podejmowac decyzje jak się odetnie pępowinę i zadecyduje jako niezalezny podmiot o swojej przyszłosci.
Polska to wciąż biedny kraj finansowo i mentalnie, rozwiniemy skrzydła za 50 lat, ale ja chce w miarę normlanie żyć tu i teraz.
Ogólnie wypowiedziała się Merkel, która powiedziała, że będzie Hard Brexit i że niemiecka branża motoryzacyjna będzie musiała się z tym pogodzic, co bylo argumentem may, że będą mieli dostep do rynku...
mi się podoba, tanszy samochod i tansze ubezpieczenie na samochod i tez chce w najblizszych 6 miesiacach wyjechac do UK.
@head-hunter: Fajna wizja typowego wykopka, który przelicza pensje w UK na nowe ajfony. Ale wiesz, że jednocześnie przez Brexit i przez to co wyprawia się na funcie wzrosną ceny praktycznie wszystkiego? Paliw, gazu, żywności, elektroniki itp itd. Odczują to wszyscy od szarego człowieka, po wielkie korporacje? Roczny wzrost pensji przed
@sebaa: typowy wykopek a sam masz nick sebaa ; ) Funt pewnie pojdzie do gory, ale to za dluzszy czas, dlatego oplaca mi sie przeprowadzka przy jak najnizszym przeliczniku: wynajem, tani samochod i ubezpieczenie. @luksus2: wszystko zalezy od negocjacji z EU i wyglada na to, że beda to ciezkie negocjacje
wszystko zalezy od negocjacji z EU i wyglada na to, że beda to ciezkie negocjacje
@head-hunter: Problem w tym, że UK sama nie chce negocjować - May powiedziała wyraźnie, że żaden "soft Brexit" nie wchodzi w grę, więc rezygnują z każdej unijnej swobody, w tym też ze swobody przepływu pracowników. Żeby pracować w UK, będziesz musiał dostać normalnie pozwolenie na pracę, a być może nawet będziesz potrzebował wizy, żeby w
@luksus2: no i wlasnie o to chodzi, bo Brexit nie jest wyborem wynikajacym z makroekonomicznych danych a populistycznych glosow. Dlatego póki UK, będzie zbierać i kalukolować straty może im sie odmieni, nie kazdy wybor zmiany na lepsze wychodzi na dobre. Nie ma szans, zeby z UK zrobić Australie, chcą sprawdzić co się stanie, niech sprawdzają, ale świat jest tak skonsutruwany, ze jeśli ktoś mial robić biznes to już robił i
@head-hunter: Skoro jest wyborem populistycznym, to jak ma się odmienić? Ludzie chcą tego Brexitu.
Zresztą oni wszystko importują i niby jakim cudem rzeczy mają potanieć ( ͡º͜ʖ͡º)
No o to chodzi. Wszystko będzie coraz droższe, poziom życia będzie coraz niższy, będzie mniej miejsc pracy (poza cenami nieruchomości, te będą spadać).
@luksus2: Wydaje mi się, że moment uruchumienia tego artykułu do wyjscia z EU spowoduje ogromne straty i podczas negocjacji, rzeczywistosc uderzy w angieslkie portfele i nie będą tak marudzić przy ustalaniu nowego deala, który nie będzie niczymm nowym przez co funt nie spadnie niżej, ale UK będzie już tak poszkodowana, że odzyskiwanie swojej pozycji i powrotu do EU zajme im kolejne 5 lat wychodzenia z kryzysu.
@head-hunter: Tylko czy rzeczywiście UE będzie chciała wtedy jakiegoś korzystnego dla Brytyjczyków dealu. Jeśli odłączy się Szkocja i Irlandia Północna, to UK okaże się być małym kraikiem, w którym nie ma za bardzo przemysłu, ani nic wartościowego, poza usługami, które pewnie zdążą się w tym czasie przenieść już do Dublina czy Frankfurtu. Wraz ze spadkiem wartości funta, siła nabywcza Brytyjczyków spadnie tak mocno, że nie będą już uważani za istotnych
@luksus2: Zrozum, że to jest wojna i tu nie chodzi tylko o UK, ale o całą EU. Markelowa mówi, że będzie Hard Brexit, teraz prezydent Francji to samo. Tak naprawdę, każdy może skorzystać z porażki UK, trzeba wiedzieć tylko kto może i jak. Skoro UK chce zrobić z Brexiutu sukces to czemu Europa nie miała by skorzystać na upadku UK ?
Jako imigrant będzie łatwiej, bo Anglicy w koncu zamkną
Markelowa mówi, że będzie Hard Brexit, teraz prezydent Francji to samo.
@head-hunter: Przecież to w pierwszej kolejności powiedziała premier Wielkiej Brytanii. To ona chce hard Brexitu.
Jako imigrant będzie łatwiej
A, wierz w co chcesz. Ale nie znam na świecie przypadku, żeby nisko wykwalifikowani imigranci przybywali do kraju pogrążonego w kryzysie i wszyscy ich tam akceptowali i mieli lepszą pozycję niż rodzimi pracownicy. Imigranci w razie kryzysu są zawsze pierwsi
@luksus2: No coż to pozostaje mi Szkocja lub Irlandia, mimo wszystko szkoda UK, bo jednak chciałem tam mieszkać, ale przyda im się kubeł zimnej wody, bo własnie za wszystko winią emigrantów a nie swoją niezaradność życiową. Dlatego przyda im się tymczasowy kryzys ( ͡º͜ʖ͡º)
ypowy wykopek a sam masz nick sebaa ; ) Funt pewnie pojdzie do gory, ale to za dluzszy czas, dlatego oplaca mi sie przeprowadzka przy jak najnizszym przeliczniku: wynajem, tani samochod i ubezpieczenie.
@head-hunter: Czepianie sie nicku jest hmmmmm..... Delikatnie mówiąc żenujące :) Tym bardziej na podstawie jakiś gimbomemów....
Pewnie pójdzie. A może nie? Może się okazać, że gospodarka UK bez EU nie istnieje. Może wynegocjują lipne umowy i teraz zamiast klęczeć
http://www.x-rates.com/calculator/?from=GBP&to=USD&amount=1
#brexit #uk
Polska to wciąż biedny kraj finansowo i mentalnie, rozwiniemy skrzydła za 50 lat, ale ja chce w miarę normlanie żyć tu i teraz.
http://www.wykop.pl/link/3389737/angela-merkel-mowi-hard-brexit/
Ogólnie wypowiedziała się Merkel, która powiedziała, że będzie Hard Brexit i że niemiecka branża motoryzacyjna będzie musiała się z tym pogodzic, co bylo argumentem may, że będą mieli dostep do rynku...
Ogólnie trwa wojna, którą Niemcy wygrają.
@head-hunter: Fajna wizja typowego wykopka, który przelicza pensje w UK na nowe ajfony. Ale wiesz, że jednocześnie przez Brexit i przez to co wyprawia się na funcie wzrosną ceny praktycznie wszystkiego? Paliw, gazu, żywności, elektroniki itp itd. Odczują to wszyscy od szarego człowieka, po wielkie korporacje? Roczny wzrost pensji przed
@head-hunter: To dopiero zobaczysz, jak przyjemny jest brytyjski klimat dla polskiego imigranta.
Zresztą, nie wiem czy wiesz, ale UK ma ogromny, negatywny bilans handlowy, oni importują prawie wszystko.
Zresztą, łatwo teraz mówić, że jedziesz na stałe, jak za pół roku możesz stamtąd wylecieć na kopach.
@luksus2: wszystko zalezy od negocjacji z EU i wyglada na to, że beda to ciezkie negocjacje
@head-hunter: Problem w tym, że UK sama nie chce negocjować - May powiedziała wyraźnie, że żaden "soft Brexit" nie wchodzi w grę, więc rezygnują z każdej unijnej swobody, w tym też ze swobody przepływu pracowników. Żeby pracować w UK, będziesz musiał dostać normalnie pozwolenie na pracę, a być może nawet będziesz potrzebował wizy, żeby w
Nie ma szans, zeby z UK zrobić Australie, chcą sprawdzić co się stanie, niech sprawdzają, ale świat jest tak skonsutruwany, ze jeśli ktoś mial robić biznes to już robił i
@head-hunter: Skoro jest wyborem populistycznym, to jak ma się odmienić? Ludzie chcą tego Brexitu.
No o to chodzi. Wszystko będzie coraz droższe, poziom życia będzie coraz niższy, będzie mniej miejsc pracy (poza cenami nieruchomości, te będą spadać).
Tak naprawdę, każdy może skorzystać z porażki UK, trzeba wiedzieć tylko kto może i jak. Skoro UK chce zrobić z Brexiutu sukces to czemu Europa nie miała by skorzystać na upadku UK ?
Jako imigrant będzie łatwiej, bo Anglicy w koncu zamkną
@head-hunter: Przecież to w pierwszej kolejności powiedziała premier Wielkiej Brytanii. To ona chce hard Brexitu.
A, wierz w co chcesz. Ale nie znam na świecie przypadku, żeby nisko wykwalifikowani imigranci przybywali do kraju pogrążonego w kryzysie i wszyscy ich tam akceptowali i mieli lepszą pozycję niż rodzimi pracownicy. Imigranci w razie kryzysu są zawsze pierwsi
@head-hunter: Czepianie sie nicku jest hmmmmm..... Delikatnie mówiąc żenujące :) Tym bardziej na podstawie jakiś gimbomemów....
Pewnie pójdzie. A może nie? Może się okazać, że gospodarka UK bez EU nie istnieje. Może wynegocjują lipne umowy i teraz zamiast klęczeć
źródło: comment_znA983zYp1zC1vgDu0Wmx7Dl5CmHHy6O.jpg
Pobierz