Aktywne Wpisy

Trzesidzida +235
No i słusznie, wszak po odebraniu telefonu powinno się wypowiadać frazę "siema pało"
#shitonetsays #heheszki #onet
#shitonetsays #heheszki #onet
źródło: temp_file487129995401624981
Pobierz
mirko_anonim +5
✨️ Jak poradzić sobie z humorem w związku? Ⓘ
Mam dość nietypowy problem w #zwiazki.
Jestesmy malzenstwem po 30stce. Jest lepiej niz gorzej, wiadomo wzloty i upadki. Ale tydzien temu poklocilam sie naprawde mocno z mezem. Wylaly sie wiadra pomyj trzaskania drzwiami. Szczegoly nie sa zbyt wazne ale po klotni maz podszedl i powiedzial " ja chciec sie pogodzic". Dla mnie to byl troche oczyszczajacy atmosfere zart, a potem juz wieczorem
Mam dość nietypowy problem w #zwiazki.
Jestesmy malzenstwem po 30stce. Jest lepiej niz gorzej, wiadomo wzloty i upadki. Ale tydzien temu poklocilam sie naprawde mocno z mezem. Wylaly sie wiadra pomyj trzaskania drzwiami. Szczegoly nie sa zbyt wazne ale po klotni maz podszedl i powiedzial " ja chciec sie pogodzic". Dla mnie to byl troche oczyszczajacy atmosfere zart, a potem juz wieczorem

W jednym z wywiadów Kayah powiedziała o Bregovicu, że był on także dobrym biznesmenem. Podobno taką płytę, jak z Kają, wydal także w wielu krajach bałkańskich i słowiańskich, często wręcz biorąc tą samą muzykę i słowa.
W załączniku przykład - Goran Bregović - Ederlezi, które po naszemu było jako Nie ma Ciebie.
Czy znacie inne przykłady tych utworów które by to potwierdzały? Bo nie tak łatwo sie doszukać wprost tej informacji.
@urwisjakichmalo
Strasznie się zaskoczyłem jak usłyszałem w wakacje "100 lat młodej parze" - po GRECKU!
Znam dwie melodie, które są w 3 aranżacjach
Czas Cyganów soundtrack / Polska / Grecja
Borino oro / 100 lat / Natan i chara oikopedo
Ederlezi też na trzy razy: film, grecki, a potem polski
Dzisiaj p-------ę "Underground" (Podzemlje) to pewnie znowu coś nowego się dowiem się
Greckie "Mavro chioni" to melodia z "Ederlezi avela"
Greckie "Theos an einai" to polskie "Jeśli Bóg istnieje" (fragmenty)