Wpis z mikrobloga

@Rezix: Masz assemblera. Co do milimetra odmierzasz każdy krok, aby twoje uratowanie było jak najbardziej perfekcyjne. Jesteś przygotowany na wszystko i wszystko zrobisz.
Gdy dochodzisz do wieży, jesteś już stary, księżniczka jest stara, a cały zamek zamienił się w kupę kurzu.
  • Odpowiedz
@Khaine: No Lisp jest funkcyjny (pattern matching itd.), i używa nawiasów w składni. Tu przykład. Jest wieloparadygmatowy, ogólnie to dość ciężki język.

W PHP nigdy nie pisałem, ale słyszałem opowieści, że stare wersje były bardzo nieścisłe (trochę jak stary JS). Teraz podobno jest o wiele lepiej, ale to lepiej zapytać kogoś, kto pisze w PHP :)
  • Odpowiedz
@johny-kalesonny: Nie, dlatego nie wiem co się dzieje dalej. Ale jeśli założymy, że ktoś był w stanie zrealizować to samo zadanie za pomocą C, to nie wiem czemu PHP miałby być gorszy ( ͡º ͜ʖ͡º) Pomijając fakt, że kod PHP będzie ohydnie zaśmiecony z powodu globalności zmiennych i braku ich typów, to brak klas w C i ogólny prymitywizm powinien boleć jeszcze bardziej.
  • Odpowiedz
@Khaine: C to zupełnie inna liga języków programowania. Z tego co słyszałem, w PHP najgorsze jest utrzymanie jakości kodu w ogromnych projektach. Jest to na tyle duży problem, że wśród programistów jest straszny #boldupy o PHP. Ale by robić w C jakieś projekty wymagające wyższej abstrakcji, to też jest sztuka :). Nie wiem nawet czy istnieją jakieś frameworki. W ogóle nie mam pojęcia jak testować C. W sumie
  • Odpowiedz