Wpis z mikrobloga

@Yahoo_: Takim, że to z czym walczę 2 dni zrobił bym w parę godzin :)

@MacDada: Heh abym kolejne dni stracił walcząc z IDE?

@Cybe: <3 jestem z tobą :) również wolę programować w C# tylko, że tym razem chciałem coś zrobić na androida. Niestety Mono to nie moja bajka, czekam na microsoft jak zrobią to w końcu porządnie dla androida :)
@Cybe:

c# ma przede wszystkim cudowną składnię.To co jest proste, jest naprawdę proste. Takie pierdoły jak właściwości, eventy, operator ?? etc. Pierdoły, ale uprzyjemniają pisanie :). No za javą cały czas stoi multiplatformowość.
@handler: Ja tylko hello world, wole c# ! Ale się zmuszam do zaprojektowania aplikacji i żeby było śmiesznie to po paru godzinach nie dotknąłem jeszcze javy ... -.- ciągła zabawa w kreatorze xml.

@MacDada: Przyzwyczaiłem się do wygody płynącej z VS2010, Eclipse ma jakieś tam fajne ficzery, które go do niego upodobniają typu autopropozycje. W porównaniu do IntelliJ drzewko projektu jest przejrzyste.

Oczywiście jestem totalnym laikiem, który lizną podstaw i
@Cybe: jak lubisz takie rzeczy to polecam wyprobowac Resharpera (o ile jeszcze nie znasz). Zakochasz sie od pierwszego wejrzenia. Jedyny minus jest taki, ze potem pisanie bez niego to udreka:p