Wpis z mikrobloga

decydują w momencie kiedy mówią, że wolą bez gumki a jednocześnie nie biorą tabletek

@josedra52: ladne dopowiadanie. gdzie tak pisze, w biblii? wola bez gumki, zeby zblizenie bylo bardziej bliskie, a truc sie chemia tez nie chca. ich cialo, ich wybor. tak samo w przypadku pasozyta, ergo niechcianego plodu. ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@Rupertciak: wrzuć sobie w google "SPRAWOZDANIE RADY MINISTRÓW
Z WYKONYWANIA ORAZ O SKUTKACH STOSOWANIA
W ROKU 2012

USTAWY Z DNIA 7 STYCZNIA 1993 R. O PLANOWANIU RODZINY, OCHRONIE PŁODU LUDZKIEGO
I WARUNKACH DOPUSZCZALNOŚCI
  • Odpowiedz
@stan-tookie-1:
Dlaczego ja mam coś wrzucać, a nie Ty? To ty obalasz moją tezę? Poproszę o link do odpowiednich danych - inaczej Twoje dane są absolutnie niewiarygodne. Ciężar udowodnienia prawdy nie stoi po mojej stronie, a po Twojej.
  • Odpowiedz
@CrtZ: Uważam, że płody (ładnie to nazywasz) są od początku ludźmi, a nie zmieniają sie magicznie przy porodzie. Dla mnie od momentu poczęcia, powstaje gatunek, czyli w tym przypadku człowiek. Taka jest moja kwalifikacja.
  • Odpowiedz
@SirSherwood: Ok, szanuję Twoje podejście, jakkolwiek się z nim nie zgadzam (oczywiście, że zmiana nie następuje przy porodzie, ani tym bardziej magicznie). Tylko nie każ innym ludziom tak samo interpretować rzeczywistości jak ty.
  • Odpowiedz
@CrtZ: Nie każe. Dla mnie obecny kompromis jest ok, ale dalsze liberalizowanie jest dla mnie złem, bo jak pisałem, w moich oczach to jest człowiek od początku i będę sie sprzeciwiał i walczył z tym (chodzi mi o aborcje na życzenie).
  • Odpowiedz