Aktywne Wpisy

Lujdziarski +166
Zawsze kisne jak Kacperek oglada sobie telewizje xD #dziarskikacperek #pokazkota
źródło: Zdjęcie z aparatu
Pobierz
Piterwju +59
Ahhh kiedyś to było
źródło: temp_file7932715674953311698
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: Zdjęcie z aparatu
Pobierz
źródło: temp_file7932715674953311698
PobierzWykop.pl
Raaameeeen!
#mirkomodlitwa #wiara #kosciol #latajacypotworspaghetti #aborcja
Biorąc pod
"Też uważam że na "widzimisię" nie powinno się ciąży usuwać, gdy jest partner, dobra sytuacja życiową a dziecko tylko poprzestawia parę spraw w życiu. Mówię o sytuacjach gdy kobieta nie nadają się na matkę, po gwalcie, przy zagrożeniu życia matki, gdy płód jest chory. Przy takich sytuacjach jestem na tak."
Czemu te słowa kierujesz do mnie, skoro po raz trzeci pisze, że nie jestem za aborcją na życzenie, a aborcją w szczególnych przypadkach? Rozumiem, że chcesz zmusić swoją kobietę do rodzenia dziecka z
Komentarz usunięty przez moderatora
Ale ja też się zgadzam, że przedmiotowe podejście do płodu przez kogokolwiek jest nieetyczne. Mnie chodzi tylko o to, że w sytuacji zagrożenia życia matki, gdy dziecko jest nieuleczalnie chore, będzie niezdolne do przeżycia samodzielnego poza organizmem matki i gdy matka była zgwałcona - w tych sytuacjach aborcja powinna być dostępna, bo nie
Komentarz usunięty przez moderatora
Poczułem się tym zdaniem urażony, bo nigdy nawet słowem się nie zająknąłem o tym, że chcę komukolwiek narzucać swoją wolę. Odnosząc się do tego zdania poruszyłem kwestię pewnej niesymetryczności względem praw i obowiązków, która pojawia się wraz zdyskusją o aborcji.
No i wybacz, że z rozpędu trochę pomotałem.
"dcyzja o brzuszku" to wyrażenie, które daje takie złudne poczucie, że to w sumie nic takiego, taka tam popierdółka, zabieg, jak u dentysty."
To hasło miało prowokować ( ͡º ͜ʖ͡º)
A myśl ze ktokolwiek traktuje aborcję jak antykoncepcję to absurd - czy ludzie przestali
A płód już jest przedmiotem?
Źródło