Wpis z mikrobloga

@Ruby302: nigdy nie zrozumiem jak można tak pluć jadem na człowieka, który właściwie żadnej krzywdy nikomu nie robi. Tak samo, jak słucham obelg na dziewczyny z mocnym, źle dobranym makijażem. Pośmiać się, wypowiedzieć - spoko, to zdrowe. Ale wymyślać najgorsze wyzwiska to już gruba przesada
  • Odpowiedz
@didli25: może i generuje energię, ale negatywną. Jeśli ktoś ma swoje poglądy to się ich po prostu trzyma i takie pierdoły jak filmik na yt ich nie zmienią. A jeśli umalowany mężczyzna krzywdzi Twoje oczy to kiepsko, bo są dużo gorsze widoki, ale obyś na takie nie trafił
  • Odpowiedz
@Ruby302: dobrze krzyś gada, też prychłem niemożebnie z malującego chłopaczka, ale co śmiechłem to moje, a to jego gęba i niech sobie z nią robi co chce. Też mnie słabi jak widze te wszystkie komentarze, cały ten jad.
  • Odpowiedz
@Ruby302: Ma rację.

Co do Gonciarza lewaka

W jednym z filmików wspominał o ludziach którzy przybywają do jakiegoś kraju mieszkać i stwierdził, że naturalnie nie mają prawa ingerować w sprawy państwowe i powinni się dostosowywać do zwyczajów tam panujących, a nie odwrotnie, że kraj się dostosowuje do przybyszów.

Nie do końca lewackie co? Ale dla wikopów coś albo lewak albo prawak. Bo tak jest łatwiej, zamknąć kogoś w szufladzie i
  • Odpowiedz
@hedgeh0g: A ja na przykład p------ę to jakiej typ jest orientacji. Wszyscy się skupiacie na tym czy jest gejem czy nie, a zapominacie przy tym wszystkim że jest po prostu człowiekiem. I tak jak z każdym człowiekiem - jednych lubimy bardziej, innych mniej. Ja osobiście nienawidzę tego typu "krejzi" ludzi, mówiących w ten sposób, mających takie zainteresowania i zachowujących się tak jak on. Po prostu nie i już. Nienawidzę tego
  • Odpowiedz
@peetee: jasne, rozumiem. Mnie też niektóre osoby z mojego otoczenia męczą i irytują, ale chodzi mi o to, że w takich przypadkach po prostu lepiej odejść, niż rzucać wyzwiskami i denerwować się jeszcze bardziej. Każdy jest inny, a nasza agresja wobec tych osób nic nie zmieni
  • Odpowiedz
@Marbarella: Wiesz, to co ci ludzie piszą to na pewno nie jest konstruktywna krytyka, ale jeżeli nie podoba ci się coś na internecie to masz prawo skomentować to negatywnie. Jak mu się nie podoba to może wyłączyć komentarze, albo nie wrzucać tego do neta.
  • Odpowiedz
@kaarp: Ale co to jest za logika w ogóle? A jak mnie ktoś pobije na ulicy to mi poradzisz, żebym następnym razem została w domu? Oczywiście że każdy sobie może skomentować i skrytykować, ale to nie znaczy że mamy się godzić na groźby i wyzwiska. Wejdź sobie na komentarze pod tym filmikiem i powiedz mi, czy takie teksty są według Ciebie akceptowalne.
  • Odpowiedz
@Marbarella: Wychodząc na dwór nie godzisz się na pobicie, ale wchodząc na ring już tak. To tak jakbys stanęła do walki, a potem narzekała, że miało nie być w szczypionke. Youtube daje możliwość komentowania oraz oceniania filmu łapką w górę, lub w dół więc ktoś kto wrzuca tam film musi liczyć się z krytyką.
  • Odpowiedz
@kaarp: jest różnica między krytyką, a obelgami, które upokarzają i ranią człowieka. Jeden może powiedzieć "nie podoba mi się to, bo..." i wtedy jest w porządku, a drugi może życzyć śmierci. I wcale teraz nie wyolbrzymiam, bo mam w głowie konkretny przykład
  • Odpowiedz