Wpis z mikrobloga

@head-hunter: k---a, ile razy to już z łba wybiłem 'biznesmenom' ich fantastyczne pomysły na biznes
takie co to są doskonałe, trafiają w potrzeby rynku a jeszcze nic takiego nie ma
jeden koleś kiedyś wymyślił "kalendarz internetowy - organizer"
w dobie ekosystemu google'a
ja prdl
  • Odpowiedz
@head-hunter: oczywiście
takie kalendarze są potrzebne
ale przebić się przez taką konkurencję jak google nie będzie łatwo
zwrot i zarobienie na takim systemie (mówię o systemie informatycznym budowanym od podstaw) będzie ekstremalnie trudny o ile w ogóle możliwy
piję do 1 punktu - to powinno być raczej 'brak potrzeby albo potrzeba rynkowa w pełni zaspokojona'
  • Odpowiedz
@hesar: home.pl wprowadzilo wlasny kalendarz/organizer i ludzie używają, bo maja tam swoją pocztę :>
Zresztą mi w głowie zwykła kasa/efektywnośc/produktywność a na innowacje trzeba mieć możliwości.
  • Odpowiedz
@head-hunter: eee zaraz
rozmawiamy o startupach czy o potentatach na rynku którzy rozbudowują sobie portfolio i mogą do tego jakiś czas dokładać (albo nawet cały czas byle mieć taką usługę w swoim katalogu usług)
( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@head-hunter: a ja właśnie mówię o tym z czym ludzie do mnie przychodzą
ty mi tu zrób taki system a ja będę na tym trzepał kasę
a ja pytam: zrobiłeś rozeznanie rynku, czy są jakieś tego typu produkty, jaki jest popyt, gadałeś o tym ze znajomymi czy obcymi ludźmi szacowałeś koszty i przychody
nie, bo oni mają zajebisty pomysł którego do tej pory nikt nie wymyślił (vide kalendarz)
  • Odpowiedz
@hesar: bo taka moda się zrobiła, że "każdy" może...dowiedzieć się od ciebie, że nie jest tak łatwo :D
Dlatego jeśli wiesz co działa a co nie, to wiesz w co warto inwestować. Logiczne, że musisz mieć dobre i złe pomysły a z czasem sam wiesz co ma prawo zadziałać a co nie.
  • Odpowiedz
@defoxe: w sumie szukam ludzi zainteresowanych start upami, biznesem, licząc na to, że dostarczająć ciekawy content przyciągne ich uwage i utworzymy team.

sprawdzam dopiero od 10 minut, więc jeszcze nic nie wiem ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
szukam ludzi zainteresowanych start upami

@head-hunter: To byś napisał a nie pieprzoty wklejasz.

licząc na to, że dostarczająć ciekawy content

No moją uwagę przyciągnąłeś i mnie trochę wkurzyłeś. ( ͡°( ͡° ͜
  • Odpowiedz