Wpis z mikrobloga

Z serii hacking chcę więcej:

• Software Defined Radio 4.4% (13)
  • Hacking scalaków itp. 3.7% (11)
  • Hacking Wifi, BT, ZB i ogólnie sieci i komunikacja 21.4% (63)
  • Hacking systemów operacyjnych i ogólnie software sec. 8.5% (25)
  • Hacking nietypowy (satelity, broń, pralki, wibratory) :D 11.6% (34)
  • Hacking mobile 6.5% (19)
  • Hacking samochody, garaże, smart house,itp. 4.1% (12)
  • inne 1.0% (3)
  • mam to w dupie, wrzucaj co chcesz, jest dobrze jak jest ziomuś sam decyduj 22.1% (65)
  • lubię placki, a w ogóle to spierdalaj 16.7% (49)

Oddanych głosów: 294

• 26
@zielonek1000OP: a co robi ta dzieciarnia? Jak ktoś pisze idiotyczne komentarze to usuwanie + czarno, oczywiście z blokadą komentowania dla zczarnolistowanych. Po czasie będzie spokój ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@zielonek1000OP: myślę nad listą dyskusyjną chociaż nie mam pojęcia jak działa bo nigdy nie korzystałem ( ) i wołanie we wpisie wszystkich uczestników żeby zajrzeli.

Niemniej IMHO i tak wszystko jest w necie. Wiem że dzieciarnia nie potrafi szukać i szuka gotowych skryptów, ale jak ktoś się przysiądzie to i tak znajdzie gotowce.

Z szalonych pomysłów to może takie wpisy które warto ukryć traktować AESem? Z
@aso824:
Właśnie to chciałem napisać, mógłbym wrzucać zaszyfrowane wpisy na mikro pod specjalnym autorskim tagiem, ale dzieciarnia i bólduperzy zaczną masowo zgłaszac za spam, a mody wykopu mogą się wnerwić (że sami nie mają hasła) :D.
Poza tym ctr-c ctr-v to wciąż mało wygodne
@zielonek1000OP: wołam @a__s czy ten pomysł przejdzie i mody się nie zdenerwują jak będą miały hasło ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wydaje mi się że powinno przejść, w końcu to jeden wpis na jakiś rzadki czas. Nagłówek z informacją co to jest i dlaczego zaszyfrowane, może będzie OK, ale zaczekajmy na odpowiedź.

Jeżeli link - tutaj test - pozwala na JS to chyba da się zrobić decrypt w
@aso824:
Przemyśle jak to zorganizować, może jednak priv będzie najwygodniejszy. Z drugiej strony nie chce spamować ludzi niezainteresowanych danym tematem (tagiem) część ludzi obserwuje mnie za biznes i finanse, cześć za politykę, część za elektronikę, część za naukę, część za ciekawostki a jeszcze mam kilka dziedzin w zanadrzu (psychologia społeczna, IT hardware, języki obce, medycyna, sztuki walk, genetyka, parapsychologia, kognitywistyka, kulturoznawstwo)
@PiersiowkaPelnaZiol:
Powiedzmy że się interesuję
@zielonek1000OP: na priv troszkę za duże limity. Co prawda można klepnąć prosty skrypt używający API do rozsyłania, ale to dalej priv. Jak często chciałbyś wrzucać takie info co nie dla wszystkich? Bo jak rzadziej niż raz na tydzień to nie powinno to być problemem dla obserwujących.
twój ostatni komentarz po AESie 128b niewiele urósł dlugością, powinien się mieścić w spoilerze

@aso824:
:D
2IbVH1ZObH2Fh0pvotphMlr6UGT7UwKDkKO5L7TSweKzsRCkuva/iFLa6t1htf0cYqoqw3K3wY4uUSKUSpi6ZrAbEX7sQ9kyi1X/RagS/0o=
@zielonek1000OP: może skrypcik do Greasemonkey? Mogę na szybko klepnąć, wyrzucałby prompta o hasło przy wejściu we wpis (nie przy przeglądaniu listy wpisów, tylko w pojedyńczym) i w locie dekodował
@aso824:

może skrypcik do Greasemonkey? Mogę na szybko klepnąć, wyrzucałby prompta o hasło przy wejściu we wpis (nie przy przeglądaniu listy wpisów, tylko w pojedyńczym) i w locie dekodował

O oo to brzmi sensownie i zachęcająco. Mam nadzieje że na mojej operze pod pingwinem zadziała