Wpis z mikrobloga

Hackowanie satelit Iridium za pomocą SDR, odbiór wiadomości tekstowych, głosowych i innych danych krążących w eterze. Wrzucałem już podobny materiał ale ten jest nowy. Wrzutka wyłącznie do celów edukacyjnych.
Tutaj strona do darmowego wysyłania wiadomości https://messaging.iridium.com/
Osoby zainteresowane tematyką niech mnie obserwują lub tagi security w tym i przyszłym tygodniu. Pozdrawia #gruparatowaniapoziomu

#hacking #security #hackingnews #sdr #rtlsdr #sieci #bezpieczenstwo #elektronika #nauka #ligamozgow #komputery
zielonek1000 - Hackowanie satelit Iridium za pomocą SDR, odbiór wiadomości tekstowych...
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zielonek1000: podobno Iridium ma duży problem bo ich satelity muszą zostać wyłączone do końca tego roku. SpaceX nie zdąży wystrzelić nowych przez ostatnie problemy. Czy to oznacza koniec tej firmy?
  • Odpowiedz
@Drahearys:
Wiesz, ja tam pochodzę z czasów, kiedy po szkole szło się na miasto kupić parę pirackich gierek w sklepie optimusa, wrócić do domu, pograć, potem włączyć samoróbny nadajnik na 73Mhz i puścić na pół miasta Big-Cyca czy Dra Hackenbusza, pojajczyć, iść zapalić na ławkę i zjeść wino czy browar za blokami na ławce z kumplami pozdrawiając policję. Potem nauka, spanie a w sobotę wypad na miasto po zioło do
  • Odpowiedz