Aktywne Wpisy

MonazoPL +72
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Kozacka oferta od banku Citi Handlowy powróciła – za zamówienie karty kredytowej (która może Cię kosztować okrągłe 0 zł) i spełnienie prostych warunków dostaniesz
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Kozacka oferta od banku Citi Handlowy powróciła – za zamówienie karty kredytowej (która może Cię kosztować okrągłe 0 zł) i spełnienie prostych warunków dostaniesz
źródło: dyson v8 citi monazo
Pobierz
eSUBA94 +3
źródło: dieslarzzz
Pobierz

źródło: comment_jCEgHWOKDb9zyXqemhjva9Gvy8GJa0Sc.jpg
Pobierz@haxxx: nie, z całą pewnością miał na myśli żołnierzy AK, szczególnie tych najbardziej liberalnych.
@zakowskijan72: tak i jestem lewakiem, dziękuję za wsparcie, od dawna w to wierzyłem.
@maciejkack: Nie. I tym się różnimy.
Natomiast moralność jest i albo postępuje się zgodnie z nią albo wbrew. Żołnierze wyklęci postępowali moralnie walcząc o wolną Polskę, ale wbrew prawu.
Przecież nikt tu nie broni komunistycznych władz, bo nawet nie ma jak.
@maciejkack: To nie jest wtedy prawo.
Jednak jestem za tym, żeby karać wg win. Jeżeli to stwierdzenie nie padło jako jego
@maciejkack: Widzę, że znakomicie znalazłbyś się np. w okupowanej Polsce. Wydana dyrektywa o konieczności donoszenia na Żydów? Cóż, dura lex, sed lex...
Prawo w powojennej Polsce było stanowione przez komunistyczne władze. Z tym się spierać nie można. To że zostało siłą narzucone przez okupanta nie zmienia tego, że takie wtedy obowiązywało. Tak samo jak w GG obowiązywała