Aktywne Wpisy
Vukosky123 +4
#laptop #laptopy #gaming
Poszukuję laptopa tylko pod gry typu Baldur 3, Sillen Hill 2 remake, Wiedźmin, RDR2, Elden Ring. Zastanawiam się czy 15' czy 17'. Grane będzie tylko w domu. Stacjonarka odpada. Polecacie coś w budżecie do 6k? Dodatkowo jak wygląda sytuacja z dodatkowym chłodzeniem?Jakieś podstawki czy coś?
Poszukuję laptopa tylko pod gry typu Baldur 3, Sillen Hill 2 remake, Wiedźmin, RDR2, Elden Ring. Zastanawiam się czy 15' czy 17'. Grane będzie tylko w domu. Stacjonarka odpada. Polecacie coś w budżecie do 6k? Dodatkowo jak wygląda sytuacja z dodatkowym chłodzeniem?Jakieś podstawki czy coś?
sergio91 +35
Moja obecna dziewczyna dostała propozycję sesji zdjęciowej i jest na mnie nieco zła, że nie jestem do tego negatywnie nastawiony.
Z czego to wynika? Kiedyś miałem bardzo atrakcyjną dziewczynę, też dostała taką propozycję. Jako, że byłem młody i głupi to się zgodziłem. Pierwsza sesja spoko, dobre foty. Że wszystko poszło ok, to przyszła propozycja drugiej sesji, nieco bardziej odważnej, też spoko. No to kolejna propozycja, tym razem była to sesja, na której
Z czego to wynika? Kiedyś miałem bardzo atrakcyjną dziewczynę, też dostała taką propozycję. Jako, że byłem młody i głupi to się zgodziłem. Pierwsza sesja spoko, dobre foty. Że wszystko poszło ok, to przyszła propozycja drugiej sesji, nieco bardziej odważnej, też spoko. No to kolejna propozycja, tym razem była to sesja, na której

Mam pytanie. Raz co raz zagadują mnie bezdomni (zawsze coś ( ͡° ͜ʖ ͡°) #pdk), żeby im coś kupić do jedzenia.
O ile kupowania jedzenia nigdy nie odmawiam to wydawało mi się, że w Polsce mamy dostatecznie rozwiniętą strukturę pomocy ludziom w potrzebie.
Domyślam się, że wielu z nich zwyczajnie naciąga ludzi. Ale nie potrafię odejść od człowieka odmawiając mu pomocy.
Gdzie mógłbym dowiedzieć się więcej nt ośrodków pomocy, noclegowni itp? Albo gdzie są wydawane posiłki, jak się zgłosić po taką pomoc itp?
Chciałbym mieć przy sobie ulotkę / wizytówkę, którą bym mógł wręczyć osobie bezdomnej. Ona się czegoś dowie, ja będę miał czystsze sumienie, że się nie odwróciłem od kogoś kto mnie prosi w potrzebie.
Czy ktoś z Was może orientuje się czy ulotki z takimi informacjami są gdzieś dostępne? A jeśli nie - czy zechciałby ktoś (najlepiej obracający się w branży pomocy społecznej/ walki z bezdomnością) pomoc mi takie stworzyć?
Wołam #lodz bo głównie ten rejon mnie interesuje ;)
http://www.mops.lodz.pl/index.php/pomoc-osobom-bezdomnym
Zaczepiają i proszą o żarcie, bo część osób nabierze się na to, że naprawdę głodny ("bo gdyby nie był naprawdę głodny to by chciał pieniądze, a skoro prosi o kupienie jedzenia to musi być szczery") i dają mu kasę, bo przecież szczery i głodny i pójdzie kupić jedzenie.
Jak mu dasz jedzenie, to wyląduje w śmieciach (jedzenie, nie bezdomny). Ulotki raczej też.
Bezdomni wiedzą, gdzie się zgłosić, żeby dostać
dzieki za link, w sumie jest wszystko czego potrzebowalem. Podzwonie jeszcze do nich podpytac o sprawe jadlodajni
@Polinik:
wiem, że 99% z nich oszukuje. Ze oleją moją pomoc. Trudno, ich wybór.
Ale mój światopogląd nie pozwala mi zwyczajnie odejść, bo może ten 1/1000 będzie faktycznie potrzebował pomocy.
Dlatego zrobię tak jak @WincyjBroni napisał - wydrukuję sobie ulotkę z kontaktami. Ja nie zbiednieję, moje ego nie dostanie
I zamiast za każdym razem kupować jedzenie wolę mieć przy sobie taki świstek papieru. I portfel cały i ego syte ;)