@Block3r: pamiętaj aby podbić power limit na maxa bo ta karta out of box ma ogromne problemy z zapewnieniem wydajności(tj out of box w stresie chodzi na 1100-1150 mhz) no i kiepskie oc, czemu nie sapphire ? @hopin8krzys: jak planujesz brać rx 470 to sapphire nitro 4gb, około 1000 zł, w morelach był ostatnio za 999 zł, ale już wyprzedany :P
@Jurigag: i tak mnie procek zwalnia albo ram, bo mam takie coś że biegnę w bf1 (ultra) i zużycie GPU spada do 0%, a klatki z 60 do 0 i mnie przycina. Ale to chyba ram, bo jakieś 50mb wolnego zostaje po odpaleniu gry ( ͡°͜ʖ͡°) a procek w tym czasie 3 rdzenie na 80% a drugie 3 się praktycznie nudzi
@Jurigag: w wattmanie jeszcze nic nie grzebałem, ale w tym oprogramowaniu od asusa mam power limit na 100 i z tego co widziałem to rdzeń się rozpędza na full
@Block3r: a no to jak juz masz ustawione to okej :P u mnie podbijanie vramu nic nie daje, mogę sobie ustawiać na 2100 a wydajność nawet gorsza niż 1750 mhz na moim red devil, ale już za to @Gother na nitro widzi różnicę
@Block3r: no i spoko, też jakoś podobnie mam ale gram z hairworks bo włosy ładniejsze :P wolę sobie obniżyć cienie i odległość roślinności bo nie widzę różnicy w czasie gry a +10 fps
@Block3r: tak czy siak wymieniaj jak najprędzej na intela, wiedźmin to akurat jeden z wyjątków i dam amd jeszcze jakoś daje rade, ale w pozostałych grach to kaszana, ja mam bez hairworks jakieś 60 zwykle, skąd te fpsy ? dawaj na rynek w środku dnia do novigradu i tam sprawdź ile fps :P u mnie 45 :P
#amd #pcmasterrace
A gdzie kupiłeś i za ile?