Wpis z mikrobloga

Tévez lada moment w Juventusie za 12 mln € ( z tego 3 mln € bonusów).

Carlosowi został rok kontraktu i ma już 29 lat, tak poza tym.

Gigantyczna pensja Argentyńczyka, 6,6 mln £, wymuszała sprzedanie go już teraz, nawet po promocyjnej cenie. Wiem, to City, oni nie przyglądają się każdej złotówce, ale w sumie zaoszczędzili 17 mln £.

Do uzgodnienia zostały warunki personalne między Carlosem a Juve, kluby osiągnęły porozumienie.

#pilkanozna #transfery #juventus #mcfc
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Theos: W sumie nie wiem, czy się cieszyć - Tevez na pewno jest wielkim wzmocnieniem, ale jego wiek i cena trochę przerażają... Miejmy nadzieję, że będzie jak Ibra w PSG ;)
  • Odpowiedz
@Theos: Sam zakup tanio, chodzi mi o to, że kontrakt zapewne będzie wysoki (coś jak Llorente - 4.5mln/rok, niby za darmo, a 18 melonów w 4 lata wyciągnie).
  • Odpowiedz
@Theos: Niby tak, ale znając władze Juventusu, to zakontraktowanie tych dwóch zawodników zostanie przedstawione jako wielki wydatek i na tym wzmocnienia się skończą ;). Liczyłem ciągle na to, że sprowadzą Kolarova albo Piszczka, poza tym ciągle są jakieś ploty o Marchisio i Vidalu...
  • Odpowiedz
@Theos: Marchisio - Monaco, United, City, Bayern pojawiał się Real, ale odrzucam tę opcję po zakupie Isco.

Vidal - Bayern i PSG (pewnie pojawiało się więcej, ale nie kojarzę teraz).

Ogólnie liczę na to, że obaj zostaną, w sumie dwaj najważniejsi piłkarze. Jeśli Marotta ich sprzeda, to będzie to dla mnie bez sensu, bo środek pola jest gotowy i nic w nim nie trzeba zmieniać, wystarczy atak i boki.
  • Odpowiedz
@Misq: nie no, Marchisio i Isco to kompletni różni gracze. Tylko to zainteresowanie United brzmi rozsądnie (City ściągał Fernandinho, Bayern jest kompletny), ale pewnie Manchester ściągnie Thiago.

Te zainteresowania Vidalem również naciągane. ;) Dla mnie dwójka nie do ruszenia, tylko "ciekawe" obiekty plotkarskie. ;)
  • Odpowiedz
@Theos: Dokładnie chociaż o ile w Marchisio mógłbym jeszcze uwierzyć z ciężkim trudem tak Vidal wydaje mi się opcją na minimum 5-7 następnych lat w Juve :) Tevez w sam sobie dobry ruch, jeszcze ma sporo czasu pograć na wysokim poziomie także cena i kontrakt mnie nie dziwią. RVP kosztował dyszkę więcej :)
  • Odpowiedz