Niby fajnie, ale porada żeby czytać w danym języku żeby się go nauczyć jest trochę po #!$%@?, jeśli nie znamy żadnych podstaw. I #!$%@? tam, że to pomoże przestawić mózg. To tylko sprawi, że będziemy się czuli źle nic nie rozumiejąc i poddamy z myślą "to nie dla mnie".
@Cockatrice masz rację. Głównie miałem na myśli słuchanie, bo to daje najwięcej. Sam to przerabiałem z hiszpańskim i portugalskim. Po 3 miesiącach już byłem w stanie normalnie rozmawiać, a pierwsze efekty były po kilku dniach. ;) Oczywiście część tych porad jest trochę przesadzona, ale ma to za zadanie zmotywować Was i pokazać, że można. :)
@logixdev: Jak tego języka w końcu słuchać. Czytać sporo umiem i nawet słówka znam ale słuchać nie. - Z napisami/Bez - Z uwagą/Bez uwagi - Ze zrozumieniem/Bez zrozumienia - Ciekawy content/Jakikolwiek ?
@fenix7557: - Na początku z napisami, ale już po dosłownie kilku dniach można je wywalić i słuchać. Na początku nie będziesz rozumiał, potem będziesz rozumiał co któreś z słowo (bo nie będziesz nadążał), a potem będziesz rozumiał już wszystko. :) - Z uwagą naturalnie. Jak skupisz swoją uwagę na czymś innym, to to nie zadziała. Tak samo jak nie działa uczenie się z piosenek, bo to stymuluje inną część mózgu.
Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
- Z napisami/Bez
- Z uwagą/Bez uwagi
- Ze zrozumieniem/Bez zrozumienia
- Ciekawy content/Jakikolwiek
?
- Na początku z napisami, ale już po dosłownie kilku dniach można je wywalić i słuchać. Na początku nie będziesz rozumiał, potem będziesz rozumiał co któreś z słowo (bo nie będziesz nadążał), a potem będziesz rozumiał już wszystko. :)
- Z uwagą naturalnie. Jak skupisz swoją uwagę na czymś innym, to to nie zadziała. Tak samo jak nie działa uczenie się z piosenek, bo to stymuluje inną część mózgu.