Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

jak ciezary zaczely sie zwiekszac to tak naciagnalem miesnie ze juz 4ty miesiac czuje plecy i schylac sie nie moge

@entaroadun: Za duży ciężar i technika siada a stąd już krok do kontuzji. Proste.
  • Odpowiedz
@rdza: No pewnie tak bylo, aczkolwiek uwazam z perspektywy czasu, ze tez duze znaczenie ma odpowiednie rozciaganie.

Najgorzej teraz, mimo dlugiej przerwy, braku duzych obciazen, to 60k przysiad mi sprawia bol, mimo ze technicznie nie wiem co jeszcze mozna poprawic, przeczytalem juz chyba wszystko i nawet ludzi na silowni pytalem czy dobrze robie.

Zrobilem nawet rengen kregoslupa, ale mam tylko lekka skolioze, a fizjoterapeuta powiedzial ze naciagniete miesnie. No tylko
  • Odpowiedz
@Mangita: no teraz jestem madry po szkodzie, ale nic nie poddaje sie.

od 2 miesiecy nie zwiekszam przysiadow, robie caly czas delikatnie 60kg i tylko co 2gi trening, MC na razie odpuscilem dopoki nie wylecze plecow calkiem. Dolozylem za to cwiczenia na kregoslup bez obciazen.
  • Odpowiedz
od 2 miesiecy nie zwiekszam przysiadow, robie caly czas delikatnie 60kg i tylko co 2gi trening, MC na razie odpuscilem dopoki nie wylecze plecow calkiem. Dolozylem za to cwiczenia na kregoslup bez obciazen.

@entaroadun: No i git. Czas zaleczy rany ( ͡° ͜ʖ ͡°)

ze takie programy jak stronglifts na przyklad zakladaja ze zupelny swiezak ktory w zyciu nic nie podniosl od razu bedzie mistrzem w
  • Odpowiedz
@cadcadcad: To nie wina programu tylko ludzi. Ilu to robi maksy na pale dodajac potem 5-10kg bo "dzisaj slabo sie wyspalem bylo by wiecej" a jak wyskoczy by zaczac od 20kg to "a co tak malo zaczne od 40" i potem koniec progresu po tygodniu. Zrob poprawnie maksy, zacznij trening od obiciazenia jakie wyznacza plan i jak nie mozesz dziwgnac to postepuj tez zgodnie z planem.
  • Odpowiedz
@entaroadun: > Teraz robie tylko plaska, ohp i drazek i mnostwo cwiczen rozciagajacych/wzmacniajacych kregoslup bez obciazen

Co konkretnie robisz na wzmocnienie mięśni wokół kręgosłupa bez obciążenia?

U mnie niestety MC odpada ze względu na wadę kręgosłupa (niezrośnięte łuki kręgów lędźwiowych), tak przynajmniej powiedział fizjoterapeuta. Ćwiczę od około roku 3 razy w tygodniu, na początku starałem się robić MC, ale szybko pojawił się ból nie mięśni, lecz lędźwiowego odcinka kręgosłupa właśnie. Może
  • Odpowiedz