Aktywne Wpisy

tesknilam_ +433
Nauczyciele często powtarzali, że w dorosłym życiu będzie nam brakować szkoły i życia bez obowiązków. No i tak powiem szczerze, że już to dorosłe życie, mimo że trudne, jest i tak lepsze dla mnie niż katorga którą przeżywałam w podstawówce czy w LO.
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #

ogurkiszony75 +477
źródło: temp_file6364110403219876580
Pobierz

@entaroadun: Za duży ciężar i technika siada a stąd już krok do kontuzji. Proste.
@entaroadun:
xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD #shitwykopsays
Najgorzej teraz, mimo dlugiej przerwy, braku duzych obciazen, to 60k przysiad mi sprawia bol, mimo ze technicznie nie wiem co jeszcze mozna poprawic, przeczytalem juz chyba wszystko i nawet ludzi na silowni pytalem czy dobrze robie.
Zrobilem nawet rengen kregoslupa, ale mam tylko lekka skolioze, a fizjoterapeuta powiedzial ze naciagniete miesnie. No tylko
od 2 miesiecy nie zwiekszam przysiadow, robie caly czas delikatnie 60kg i tylko co 2gi trening, MC na razie odpuscilem dopoki nie wylecze plecow calkiem. Dolozylem za to cwiczenia na kregoslup bez obciazen.
@entaroadun: No i git. Czas zaleczy rany ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co konkretnie robisz na wzmocnienie mięśni wokół kręgosłupa bez obciążenia?
U mnie niestety MC odpada ze względu na wadę kręgosłupa (niezrośnięte łuki kręgów lędźwiowych), tak przynajmniej powiedział fizjoterapeuta. Ćwiczę od około roku 3 razy w tygodniu, na początku starałem się robić MC, ale szybko pojawił się ból nie mięśni, lecz lędźwiowego odcinka kręgosłupa właśnie. Może
https://youtu.be/p6CMso14NWk
Robie te cwiczenia przez 20-30min rozciagajace i wzmacniajace i drazek dokladam na sam koniec treningu
Komentarz usunięty przez autora