Wpis z mikrobloga

Mirki, wiecie jak podłączyć Redmi Note 2 w trybie UMS (Mass storage) zamiast MTP? Radio w samochodzie potrafi czytać z USB, a telefon uparcie działa w MTP. Próbowałem jakieś aplikacje ze sklepu, UMS Enabler z XDA, ale nic nie pomaga. Modyfikowałem też jakiś plik z propertiesami (za pomocą Root Explorera), gdzie zamiast mtp wpisałem mass_storage - też nic. Ostatnią nadzieję widzę w apce z Play store "USB Share". Kupiłbym ją (ok. 18zł), gdybym wiedział, że zadziała. A wersja trial od razu pyta czy chcesz kupić: TAK przechodzi do sklepu, NIE wyłącza ;) Jakieś pomysły?
#redminote2 #android #xiaomi
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pavel_: Nie wiem czy jeszcze można tryb mass storage (chociaż w moim fonie są hacki na to i może w ten sposób). Ten sposób miał sporo wad, dlatego został "wycofany" (i trochę fajnych zalet też :D)

Chodziło o problem z patentami (trzeba było płacić MSowi za wykorzystanie fat32, bo innych systemów plików Windows nie ogarnia)
  • Odpowiedz
@fervi: Ponoć w Android 6 w ogóle się nie da - chyba jest to zablokowane już na poziomie kernela. Ale tu 5.0.2, więc może jest jakieś obejście ;)
  • Odpowiedz