Wpis z mikrobloga

@wielki_mag tylko ci tyle odpowiem, pytaniem na pytanie. Czy może wypadki nie są przez to, że kierowcy nieprawidłowo poruszają się po rondach? A tego czy mam więcej pojeździć czy nie, to nie tobie oceniać, co najmniej jakbyś mnie znał i siedział obok mnie codziennie w aucie.
Zasada jest prosta - na rondzie nie ma skrętu w lewo. Są same zjazdy w prawo.
  • Odpowiedz
@goferek: Rozumiem, że jesteś mądrzejszy od instruktorów, którzy też tak uczą i od tych instruktorów i wykładowców, którzy klepnęli tę książkę, dali jej rekomendację, uznali, że jest zgodna z obecnie panującymi przepisami, no i oczywiście od tych, którzy w swoich szkołach jazdy każą korzystać z tej książki podczas nauki? Aha, no to okej, masz rację ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@goferek: To jakoś nie przekonuje mnie, że akurat Ty masz rację. Jeden gościu z wordu uważa tak (dla mnie, moja interpretacja itp), inni mówią inaczej. A Ty obrażasz ludzi, którzy jadą zgodnie z tym, czego się nauczyli. Słabe.
  • Odpowiedz
@Nenciak: ale na logikę: w którym miejscu na rondzie wykonujesz skręt w lewo, skoro jest skrzyżowaniem o ruchu okrężnym i wykonujesz na nim same skręty w prawo? Włączając niepotrzebnie kierunkowskaz tylko wprowadza się w błąd innych użytkowników ruchu.
To, że jakiś instruktor (na którego nie trzeba mieć praktycznie żadnych kwalifikacji) uczy nielogicznych zachowań, to nie należy traktować tego jako wyznacznik prawidłowego zachowania. Lepiej zastanowić się nad tym, czy wybrało się
  • Odpowiedz
@goferek: xD To załóż swoją ekspercie, bo ja już nie mam pytań xDDD Ciekawe, jaką będziesz miał zdawalność. Instruktor musi:
" ukończyć kurs kwalifikacyjny w jednostce upoważnionej przez wojewodę,
zdać egzamin przed komisją powołaną przez wojewodę,"
Ale goferek na pewno jest od niego mądrzejszy, w końcu ma prawko i ogląda filmiki na Youtube.
  • Odpowiedz
@wielki_mag: daj se spokój, ignorantów nie przekonasz, oni mają swoją prawdę i ich prawda jest najprawdziwsza.
C--j, że na takich rondach jak podałeś usprawnia to ruch bo inni juz przed wjazdem na rondo widzą co zrobisz.
C--j, że istnieje przepis, który podał @Slawek91 , do którego stosują się szkoły i wordy w praktycznie całej polsce, oni maja swoje przepisy.

A tak na serio, mam obok siebie 3 takie ronda
  • Odpowiedz
@goferek: No teraz to serio nie mam argumentów, skoro wy uważacie, ze można przedstawić rondo jako prostą drogę... Spróbuj sobie wyobrazić, że rondo to skrzyżowanie, ba, nawet dużo bardziej będzie przypominać normalne skrzyżowanie, niż prostą drogę, wystarczy usunąć to kółko ze środka.
  • Odpowiedz