Aktywne Wpisy
kfpwa +568
#systemkaucyjny
W tym całym chaosie i przerzucaniu się na saturatory pamiętajmy o jednej ważnej rzeczy:
- Saturatory SodaStream są produkowane przez izraelską firmę która chwali się na każdym opakowaniu wykorzystywaniem w pracy palestyńczyków, z oczywistych przyczyn nie podaje tutaj nawet linka do produktu
- Saturatory firmy Dafi są produkowane przez Polską Firmę Formaster S.A., dzięki temu kupując ich produkty wspierasz zakłady produkcyjne w Kielcach i Bilczy
Link do ich sklepu
W tym całym chaosie i przerzucaniu się na saturatory pamiętajmy o jednej ważnej rzeczy:
- Saturatory SodaStream są produkowane przez izraelską firmę która chwali się na każdym opakowaniu wykorzystywaniem w pracy palestyńczyków, z oczywistych przyczyn nie podaje tutaj nawet linka do produktu
- Saturatory firmy Dafi są produkowane przez Polską Firmę Formaster S.A., dzięki temu kupując ich produkty wspierasz zakłady produkcyjne w Kielcach i Bilczy
Link do ich sklepu
źródło: 1503f689-7c64-415b-bb6d-6506f6f4f485
Pobierz
Afrobiker +35
źródło: temp_file5317779193824978901
Pobierz

- Głośność nagrywania jest ustawiona na max.
- Mam polecany mikrofon Zalman ZM-MIC1 (powinien zbierać dźwięk z daleka). W słabszych mikrofonach albo z wbudowanego w laptopa jest jeszcze gorzej.
- Karta dźwiękowa to jakaś zintegrowana Realteka w laptopie (Samsung QX510).
- Windows 7 64 bit. Sterowniki aktualne ze strony producenta laptopa. Próbowałem też najnowsze ze strony Realteka.
- Próbowałem też włączyć "Anulowanie przesunięcia DC".
Co mogę jeszcze spróbować zrobić?
#pomocy #mikrofon #audio #pcmasterrace #elektrodacontent #zalesie #komputery
źródło: comment_CN6wmMRO4VkOcTrbSyBB642eZ9ddxH8H.jpg
Pobierz@Grzesiek4: właśnie polecają go, że bardzo dobrze zbiera dźwięk (specjalnie go kupiłem, bo te co miałem to były słabsze).
@lomir: a no to by wszystko wyjaśniało. Ci co mają ten przedwzmacniacz mikrofonowy to im działa dobrze, a ci co nie mają, to działa jak mi. Bez sensu... nie mogliby w laptopie tego dorzucić do karty dźwiękowej? Przecież nie podniosłoby dużo kosztu ani wagi. Jak będę kupował nowego laptopa, to muszę sprawdzać czy ma to czy nie (ciekawe jak xD ).
zawsze zostaje opcja mikrofonu czy kamerki na USB,
Jak mega zależy Ci na mikrowonie - wywal je i sprawdź windowsowe - powinno być lepiej.
Protip na ten moment ode mnie: wyłączenie efektów dźwiękowych pozwoli więcej zbierać.
@lomir: j/w napisałem - na
Czyli muszę kupić zewnętrzną kartę dźwiękową. Teraz pytanie: jaką? Obejrzałem kilka testów i jeszcze bardziej nie wiem: https://www.wykop.pl/wpis/32782771/mikrofon-audio-pcmasterrace-komputery-youtube-elek/