Wpis z mikrobloga

#fm13 Kupiłem właśnie FM13 i w związku z tym mam gorącą prośbę: czy mógłby mi ktoś użyczyć polski plik językowy z fm13 (polish.ltc)? Powinien się znajdować w tym folderze:

\Steam\steamapps\common\Football Manager 2013\data\languages

albo analogicznie w Moich Dokumentach.
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sn4tch: z tego co pamiętam, to żaden inny język nie działa na rosyjskiej wersji FMów od 2011 roku. Gry mają oddzielne update i różnią się contentem, dodatkowo jest dwupoziomowa blokada regionalna, więc nie dość, że nie aktywujesz gry bez VPN (za co grozi ci ban od Valve na konto Steam) to nie zmienisz języka.
  • Odpowiedz
@sn4tch: za podmianę języka bana nie dostaniesz, ale za aktywacje rosyjskiej wersji FM13 tak, ponieważ do aktywacji użyłeś VPN, co jest zabronione przez ToS Steama i mają prawo permamentnie zablokować twoje konto.
  • Odpowiedz
@Colek: Nie rozumiem, co jest złego w aktywowaniu rosyjskiej wersji i w którym miejscu miałbym użyć tego VPN? Ban jest kwestią czasu?
  • Odpowiedz
@sn4tch: ban jest kwestią szczęścia. Aby aktywować grę musiałeś jakoś zmienić swoje położenie (np. VPN), co jest niezgodne z ToS Steam (w celu aktywacji gier nie przeznaczonych dla swojego regionu).
  • Odpowiedz
@sn4tch: nie, patrzę w rejestr Steam i na klucz nie ma założonej blokady regionalnej na samą aktywację, ale na język jest (taka natura FM13).

Bana nie dostaniesz, ale po polsku na pewno nie pograsz.
  • Odpowiedz