Aktywne Wpisy
Czy jest jakiś sposób na durną starą babę z bloku która karmi gołębie przed blokiem? CHLEBEM. Codziennie o 8.10 rano. Na wiacie śmietnikowej są znaki, że nie można, bo kurna szczury się robią, gadałam z tą babą 3 razy, pierwszy miło, że proszę nie karmić gołębi no bo szczury itp... Drugi i trzeci już się w-------m, baba stwierdziła że ma to gdzieś " to prosze se dzwonić do współdzielni". Problem w tym,
picasssss1 +145
Motor polskiego PKB, czyli konsument właśnie się w-----ł na ryj, spadki konsumpcji są wyraźne nawet na żywności.
#ekonomia #gospodarka #polska
#ekonomia #gospodarka #polska
Zapisałem numery służbowe i stwierdziłem, że tak nie będzie kolejny raz... Nie bedzie polowania na "frajerów którzy są w stanie zapłacić mandat i może nie znają miasta"
Do firmy RENOMA
ul. Wileńska 2
Wiec tutaj niestety troche racje kontrolerzy maja, aczkolwiek to jest tylko jedna strona medalu.
Dresikow tez powinni spisac, tak samo jak meneli...
A tu pani omija dwóch łysych i idzie prosto do mnie.
Poza tym grozili chłopakom policją, nie chcieli wypuścić, a później ostatecznie po długiej słownej przepychance ich wysadzili bez mandatu. To albo byli przekonani co do ich winy skoro upierali się przez 10
Ja także
@PsotnyWiatr: podobno mozna wtedy samemu wezwac policje o oskarzyc kanara o porwanie :P
kontrolerzy nie lubia wysiadac,bo wieksza szansa, ze ktos im wtedy ucieknie.. ale przetrzymwac w autobusie/tramwaju tez nie maja prawa.
Mandat, opłata dodatkowa, dopłata, cokolwiek. Jeden z nich jechał bez ważneg biletu, o czym kanar powiedział chyba z 10 razy. Drugi pan kontroler szepnął że daj spokój, to nic już nie da i w końcu ich wypuścili.
Jest regulamin i WSZYSCY mają się do niego stosować. A nie tylko frajerzy którzy nie umieją sie postawić kontroli.
Ty się lepiej zapoznaj z tym prawem, blokować drzwi mogą.
Więc z tramwaju nie powinien być wypuszczony nikt. I taki będzie właśnie mój argument w wiadomości do firmy RENOMA.
ja bylam swiadkiem przepychanki, jak kontroler trzymal jakas dziewczyne z bagazem i nie pozwolil jej wysiasc, bo jej sie w korku bilet czasowy skonczyl, a chciala sie przesiasc na autobus na lotnisko..
Awantura byla straszna, w koncu jej chlopak zadzwonil na policje, wtedy udalo sie im wysiasc, ale co bylo dalej to nie wiem.
Robote maja niewdzieczna, to fakt.
Ale niektorzy z nich to tez swego rodzaju bydlo, niestety... Ale to w sumie jak wszedzie.
@PsotnyWiatr: byłem na jakiś ~60 zawodach przez ostatnie 8 lat, nie wiem kto mi kiedy sędziował i nie wiem kim jesteś, a więc jedyne co mogę odpisać to "może" :)