Aktywne Wpisy
Meregle +742
~70% kasjerów chce pracować w niedziele w zamian za podwójne wynagrodzenie. Odsetek chętnych przy 2.5x wyższym wynagrodzeniu byłby pewnie jeszcze większy. Trzeba skończyć z tym debilizmem i przywrócić handel w niedziele.
#polska #handel #niedzielahandlowa #gospodarka #ekonomia
#polska #handel #niedzielahandlowa #gospodarka #ekonomia
Rudy_ +68
Czy podpierdzielić znajomych do skarbówki o IPBoxa?
Jestem sfrustrowany tym, jak przedsiębiorcy w polsce łatwo "omijają" system podatkowy i uchodzi im to na sucho.
Weźmy takiego IPBoxa, którego używają programiści. Ja od kilku lat jestem na liniówce i płacę uczciwie 19% podatku.
Spora część moich znajomych mówi, że jestem frajerem i zamiast przejść sobie na IPB, to siedzę jak ten debil i płacę uczciwie.
Przypominam, że ulga powstała dla tych, którzy prowadzą
Jestem sfrustrowany tym, jak przedsiębiorcy w polsce łatwo "omijają" system podatkowy i uchodzi im to na sucho.
Weźmy takiego IPBoxa, którego używają programiści. Ja od kilku lat jestem na liniówce i płacę uczciwie 19% podatku.
Spora część moich znajomych mówi, że jestem frajerem i zamiast przejść sobie na IPB, to siedzę jak ten debil i płacę uczciwie.
Przypominam, że ulga powstała dla tych, którzy prowadzą
#dieta #zdrowie #odchudzanie
@twardy_ryz: uwielbiam takie gadanie narzucone przez koncerny żywieniowe. To że konsument jest gruby to tylko jego wina, a większa ilość cukru w pożywieniu i czynniki środowiskowe nie mają żadnego wpływu? Top kek.
@webdruid: Top kek, ja sie przez 20 pare lat zycia gruby nie stalem nawet na moment
Ani nikt w mojej rodzinie
W czym masz wiecej cukru? W batoniku mars?
@twardy_ryz: "ja" to nie jest argument, rozumujesz na zasadzie: u mnie w rodzinie nikt nie umarł na raka płuc pomimo dużej ilości palaczy, wniosek - palenie nie powoduje raka płuc. Skończ proszę.
Obecnie masz od dziecka walony cukier wszędzie, włącz TV i masz: promowanie
Tak, dobrze trafiłeś, substancje czynne endokrynologicznie (jedne pobudzają produkcję hormonów, inne udają, że nimi są i działają podobnie).
Dodatkowo eko-mamuśki odstawiając dziecku mięsko, bo ono tłuste, zastępuje je roślinami motylkowymi, typu bób, soja, etc. Spoko, ale mają one mnóstwo fitoestrogenów i tylko podbijają stawkę. To samo z
Jak zawsze chodzi o stężenie. Przecież nie od dzisiaj wiadomo, że DHMO jest najgroźniejszą i najbardziej niebezpieczną substancją chemiczną i co roku zabija setki tysięcy osób. (
@twardy_ryz: Bzdura ;). Chyba, że się rusza ostro po 20 godzin na dobę. Sam byłem przez wiele lat przykładem, kiedy z żarcia przyjmowałem spokojnie po 5-6 tys kalorii/day i wg różnych kalkulatorów/endomondów paliłem 1-2 tys dziennie wysiłkiem fizycznym +podstawowe zapotrzebowanie w okolicach 2k. Nie wiem czy można powiedzieć o przeciętnym, pracującym człowieku, że paląc 2 tys kalorii dziennie biegając/na rowerze się
Tak, są osoby predysponowane do bycia szczupłym, czy grubszym- genetycznie.
Te nasze grubaski to jeszcze tak "zdrowo" wyglądają. Tam dzieci nie wyglądają zdrowo, wyglądają po prostu nienaturalnie jak nadęte jakąś wysokowydajną paszą gmo. Osoby otyłe dominowały wśród dzieci i młodzieży czarnoskórej.
Schemat taki: rodzice otyli - dzieci też otyłe. Rzadko był
1. komputer
2. maksziteksy
3. zwolnienie WF
4. tatuś lub mamusia przywożą struclem prosiaczka pod drzwi szkoły.