Aktywne Wpisy
#alkoholizm #pytaniedoeksperta #wykop30plus
Witam Was Mirasy. Zwracam się do Was z pewnym pytaniem, jestem 32 letnim alkoholikiem (ostre chlanie i piekielne zjazdy a nie piweczka były), który od pół roku jest trzeźwy jak niemowlę.
Mam od miesiąca pewne objawy - bezsenność, i to nie taka, że snuję się zmęczony, śpię na siłę 3 max 4 godziny na dobę i resztę dnia i nocy chodzę nakręcony jak
Witam Was Mirasy. Zwracam się do Was z pewnym pytaniem, jestem 32 letnim alkoholikiem (ostre chlanie i piekielne zjazdy a nie piweczka były), który od pół roku jest trzeźwy jak niemowlę.
Mam od miesiąca pewne objawy - bezsenność, i to nie taka, że snuję się zmęczony, śpię na siłę 3 max 4 godziny na dobę i resztę dnia i nocy chodzę nakręcony jak
źródło: 1000008906
Pobierz
Wrrronika +11
Dzisiaj sb piłam kakauko z piankami
A Ty co
Pewnie p--o 4%?
A Ty co
Pewnie p--o 4%?
źródło: 1000069571
Pobierz

Mirki, wiem że jest to powtarzalne pytanie, ale muszę się dopytać o pewne rzeczy. Jaką polecilibyście AKTUALNĄ książkę do nauki Javy od podstaw? Dodam, że już miałem styczność z C++ (minimalną, napisałem prosty kalkulator), Javą (podstawy obiektówki) oraz Pythonem (podstawy zabawy z pyGame). Podobno na początek bardzo dobra jest książka "Java Rusz Głową", jednak ostatnie wydanie obejmuje Java 5.0 i nie wiem, czy to aktualna wiedza. Chciałbym zdobywać aktualną wiedzę. Nie zjedzcie mnie za laickie pytanie, chciałbym po prostu dobrze zacząć :)
https://docs.oracle.com/javase/tutorial/
Java: A Beginner’s Guide (Sixth Edition)
Java: The Complete Reference (Ninth Edition)
Core Java Volume I — Fundamentals (9th Edition)
Core Java, Volume II--Advanced Features (9th Edition)
A coś po polsku? Tak, wiem - oszczędzaj RAM i ucz się czytać dokumentację + only ang, ale jednak na start chciałbym coś w ojczystym języku :)
@NiebieskaSowa
Tak, wiem, znalazłem ich trochę, ale chciałbym, żeby ktoś z Was mi coś polecił, bo na wypoku dużo programistów, którzy znają się na rzeczy. Nie sztuka znaleźć książkę z Javy, sztuka znaleźć DOBRĄ i AKTUALNĄ. Na wszelakich forach polecają 2 książki
@NiebieskaSowa: @nihil_novi:
Jutro zamawiam i planuję wchłonąć tę książkę do listopada :) Dałbym radę do końca wakacji, gdyby nie wrzesień z sieci i uciążliwy wykładowca. Dzięki za pomoc :)