Aktywne Wpisy

onepnch +90
o mam nowe powiedzonko teraz - "mam konto na allegro dłużej jak ty żyjesz gówniarzu"
dobre?
dobre?

DzonySiara +274
A za kilka dni znowu płacz, bo wszyscy mogą dotykać mojego gruza który stoi na lawecie i w ogóle jak to tak XD
Oczywiście nie brakuję głosu sprzeciwu, że jak to tak można zabierać samochód, gdzie my żyjemy, przecież jak tyle jedzie to na pewno dobry jest itd.itd.
#bmw
#motoryzacja
#policja
Oczywiście nie brakuję głosu sprzeciwu, że jak to tak można zabierać samochód, gdzie my żyjemy, przecież jak tyle jedzie to na pewno dobry jest itd.itd.
#bmw
#motoryzacja
#policja
źródło: 1000009338
Pobierz

Wszystkich mirków siedzących trochę w sprzęcie, naprawie proszę o pomoc. Wołam też @PurePC_pl
Wydarzyło mi się dzisiaj to.
http://www.wykop.pl/wpis/18965185/pcmasterrace-windows-windows10-pomocy-video-tdr-fa/
Po odinstalowaniu sterowników nie byłem w stanie zainstalować nowych. Najpierw oczywiście próbowałem przez system (menedżer urządzeń) potem różnymi plikami ze strony ati. Komputer restartował się w pewnym etapie instalacji. Zepsuty obraz (2 czerwone paski, problemy z ustawieniem rozdzielczości) występuje zaraz po uruchomieniu, w biosie także. Komputer (mobo, cpu, gpu) ma 4 lata i trochę mi smutno, że tak szybko coś padło.
Planuję teraz jechać z kartą do kolegi który ma trochę starszy komputer (ati hd4850, zasilacz 400W), powinien się nadawać do jej sprawdzenia. Trochę obawiam się, ze to nie kwestia karty i wywalę tylko niepotrzebnie pieniądze na nową.
Z tym pctem dzieją się rzeczy których nie pojmuję, ale nie wiem czy to ma związek.
Mianowicie jakiś czas temu miałem BSODa. Ostatecznie pomogło zmienienie w biosie trybu ahci na ide, dzisiaj w pewnym momencie też miałem tego BSODa - ustawienia się zresetowały. Ale to nie jest to, co dziwi mnie najbardziej. Mam obecnie win10 zainstalowany na dysku ssd i z niego korzystam, oraz na starym hdd zapasowy win7. Kiedy oba dyski są podpięte, normalnie ładuje dziesiątkę. Kiedy odepnę stary hdd nie może zbootować ssd. Nie rozumiem tego kompletnie. Oczywiście w biosie widzi wtedy dysk ssd, wszystkie opcje są tak, jak przed odpięciem hdd ale nie bootuje ssd.
Tu stary wpis o moim pc http://www.wykop.pl/wpis/11927093/pc-pcmasterrace-komputery-tl-dr-komputer-zlozony-3/
Trochę mi szkoda, nie był to high-end, ale jak widać nie oszczędzałem na mobo, psu i myślałem, że chociaż jeszcze ze 2-4 lata pochodzi bez problemowo (nie licząc, że trochę wentylatory się wyrobiły, to nic nie jest do wymiany). Może poprosić kolegę o jego kartę i sprawdzić w moim? Pomóżcie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
źródło: comment_uM0oq2oxydKnKjJ3lu8OYFcCgPQX39Yo.jpg
Pobierz@paramite: masz MBR na tym drugim dysku
Teraz szukam zamiennika na jakoś < 3 msc pewnie kupię GT730 bądź HD5750.
btw. U mnie jest tak, że kiedy próbuję zainstalować aktualne sterowniki to w trakcie ekran robi się czarny i muszę zrestarować komputer.
Jeśli to będzie wina karty to zrób tak jak ja,
Komputer mam dość mocny, nawet gtx970 by był wykorzystany, ale jeszcze zobaczę co kupię.
źródło: comment_Tul2oCdSZfxQlPuCpDA7dmvdadE3nhoE.jpg
PobierzNo do gierek była niezła Gta5, wiedźmin3 na luzaczku :D
Co do tego 'VIDEO TDR FAILURE' to nie miałem.
Chociaż byłem u kolegi, podpiąłem mój zasilacz też, bo jego hd4850 miał tylko jedno złącze zasilania i nie działa, program do instalacji sterowników jej nie wykrywał nawet już.
Z czego tu wyczytałem to problem wyniknął z tego, że kiedy instalowałem nowy system na ssd, miałem podpięty hdd ze starym systemem. Strasznie idiotycznie to zaprogramowali. Z czego widzę to muszę odłączyć hdd i zbootwać usb z windowsem i "naprawić" ssd.