Wpis z mikrobloga

#webdev #php #programowanie
Mirasy, jaki framework php polecacie w miarę łatwy i przyjemny dla osoby która nigdy we frameworkach nic nie pisała? Od zawsze kodziłem w czystym php (z użyciem mysql), niestety nigdy nie dbałem za bardzo o czystość kodu ("działa? działa!"), chciałbym się jednak poprawić ;) A w późniejszym czasie być może opanować to na tyle by zarabiać 20k ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@normanos: @Jurigag: @Viters: zakupiłem książkę "Laravel 4. Podstawy tworzenia aplikacji w PHP". Wiadomo, zapewne trochę lamerska i na bank wszystko jest w internecie, ale kosztowała tylko 25zł, a ja potrzebuję czegoś prostego (i po polsku) na początek.
Z czystym php to wiadomo, wgrałem plik na ftp i śmigał. Tutaj czytałem dokumentacje to średnio ogarniam te composery, wiersze poleceń itd. Mam nadzieje, że owa książka mnie jakoś
  • Odpowiedz
@grykom też kupiłem tę książkę z zamiarem nauczenia się jakiegoś frameworka, nic nie daje bo za stara. to co mnie urządziło to laracasts.com - seria laravel from scratch. teraz już trzeci projekt w laravelu robię i uczę się stamtąd vue.js. naprawdę nie ma chyba lepszych tutoriali od tych z laracasts :)
  • Odpowiedz