Wpis z mikrobloga

• 0
@Nabucho: rysuje foto i hiperrealistyczne rysunki i tym sie interesuje :) wiec raczej trudno będzie narysować z pamięci... Rysuje dla siebie i to co mi sprawia najwieksza przyjemność czyli portrety
  • Odpowiedz
@martist: kurcze, nigdy nie byłem w stanie zrozumieć pobudek kierujących ludźmi odtwarzającymi zdjęcia. Przecież to jest odtwórcza robota. Tyle wysiłku, żeby skopiować coś, co już zostało zrobione. No nie wiem, nie wiem. Niemniej, chylę czoła przed postępem szanownej koleżanki. Jeśli samouk, to tym bardziej.
  • Odpowiedz
  • 5
@Nabucho: może chodzi o to żeby rysunkiem dorównać zdjęciu... Szczerze nie umiem tego wytłumaczyć jakos zawsze mnie to interesowało i podziwiałam osoby które potrafią narysować cos tak dobrego ze idzie to pomylić ze zdjęciem... Tak samouk i dziękuje :)
  • Odpowiedz
  • 0
@Nabucho: nie jednak spojrzałam teraz na ich prace i szczerze nie wiem co to ma wspólnego ze mną czy cos.... Rysują w kompletnie innym stylu, innym sposobem i tworzą cos innego
  • Odpowiedz
  • 0
@kociorek: no nie zawsze, zalezy co kogo interesuje :) nie zamierzam iść na żadne ASP ani nie łącze przyszłości z rysowaniem, robię to bo to lubie i tyle
  • Odpowiedz
@kociorek: niestety, to tak nie działa. Żeby rysować z natury, to trzeba się nauczyć patrzenia i widzenia przestrzeni oraz światła. Rysowanie z pamięci powinno się zaczynać po względnym opanowaniu rysunku z natury (żeby nie popełniać błędów perspektywicznych, czy proporcjonalnych, nie mówiąc już o takich niuansach, jak gradacja cienia).
  • Odpowiedz
@Nabucho: Jak lubi przerysowywać zdjęcia to daj jej przerysowywać :)
Nigdy nie rozumiałem osób co się czepiają jak inni spędzają czas, albo w jaki sposób postrzegają sztukę.

Pewnie, gdyby chciała zostać zawodowym grafikiem i tworzyć własne światy, komiksy, postacie etc. wtedy takie rzeczy jak rysowanie z natury to jest podstawa.

W sumie z warsztatem, który ma obecnie jakby posiedziała 1-2 lata to bez problemu by wyrobiłaby skilla, który pozwoliłby jej coś więcej zrobić, bo umiejętność obserwacji już
R.....x - @Nabucho: Jak lubi przerysowywać zdjęcia to daj jej przerysowywać :)
Nigdy...

źródło: comment_W2WoT5wcmgg1b1xbW2CUFzJwJqkLDz6Z.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz