Wpis z mikrobloga

Na #sdm do parafii obok mojego miasta przyjechali ludzie z #madagaskar a jak wiadomo, tam się nie przelewa to przyjechali w łachmanach. Więc co zrobił proboszcz z księżami i parafianie? Wzięli ich na zakupy i kupili nowe rzeczy ()

#wiara #krakow #oswiadczenie
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ksenofobiczna

@DooWo: Ale co to ma do rzeczy? I to nie jest czepianie się a po prostu używanie pojęć i terminów w sytuacjach do tego nieadekwatnych dezawuuje je.
A tak poza tym to piękny widok ()
I to za pieniądze z tacy zapewne, więc w ogóle dobry przykład na kontrargument.
  • Odpowiedz
@Primusek:

niechęć, wrogość, lęk wobec obcych, przesadne wyrażanie niechęci wobec cudzoziemców.

Dokładnie to, co opisuje wikipedia. Media i pewna część internetu właśnie tak Polaków przedstawiała, śdm udowadnia, że to wszystko można w piach włożyć.
  • Odpowiedz
@DooWo: Polska moim zdaniem nie jest ksenofobiczna - jest nietolerancyjna a to nie jest to samo. I pisząc nietolerancyjna piszę to z dumą o Polakach bo nie można tolerować zła i krzywdy którą ktoś wyrządza, propagowania totalitaryzmu, zniewolenia i upadlania ludzi. Dlatego oby taka nietolerancja dla wszelkich zagrożeń dla spokojnego i normalnego życia w Polsce kwitła - bo zachód już teraz jest taki tolerancyjny że toleruje nawet własny upadek moralny
  • Odpowiedz
@Primusek: Ale przecież ja nie twierdzę, że Polska jest ksenofobiczna. Rzucam wręcz wyzwanie tym zdaniem osobom, które tak twierdzą. Nie zrozumiałeś mnie do końca ;)
  • Odpowiedz
@DooWo: Ale musisz być w jakimś chociaż najmniejszym stopniu ksenofobiczny. Gdyby tak nie było to nie ważne jaki to był przybysz to i tak byś mu zawierzał od razu w 100%.
Przecież zawsze się obawiasz obcego póki go nie poznasz.
  • Odpowiedz
@DooWo: No tak, ale w jaki sposób to przeczy temu co napisałem? Gdyby to co napisałem byłoby w jakiś sposób fałszywe to np. lęku do pająków nie dałoby się przezwyciężać.
  • Odpowiedz
@Primusek: próbujesz mi w tej chwili wcisnąć, że człowiek z natury jest ksenofobiczny a tak nie jest, co ci udowodniłem w poprzednim komentarzu. Wskazałem na twój błąd logiczny. Pomyśl a nie wykłócasz się na siłę.
  • Odpowiedz
@Primusek: Zresztą nie mylisz się logiczne a popełniasz błąd logiczny. Dobra idę spać, to nie ma sensu jak nie potrafisz nawet czytać. Dobranoc Mireczku.
  • Odpowiedz