Wpis z mikrobloga

No i niestety jak to android, zawodzi. Mam Xiaomi redmi 3 pro 3/32, i od trzech tygodni co drugi dzień telefon się wiesza (ekran przestaje reagować na dotyk, i każdorazowo trzeba resetować przytrzymując przez 10s wyłącznik). Czy soft z miuipolska cokolwiek zmieni? #android #xiaomi
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@peszmerd: Czego się spodziewałeś kupując typowego chińczyka.. nikt tych telefonów nie poleca, poza ludźmi którzy ich nie mieli, bo ładnie wyglądają na papierze.. skądś ta niska cena musi wynikać.
  • Odpowiedz
  • 18
@r5678 typowa odpowiedź kogoś kto ich telefonów nawet nie miał w ręku. Miałem przez ponad dwa lata pierwszego redmi i zupełnie nic się z nim nie działo teraz mam mi 4c i zajebisty telefon działa jak trzeba nie warto kupować przereklamowanych samsungow czy sony z pękającymi ekranami podczas ładowania. Nie warto płacić za markę bo w tych pieniądzach nie kupisz telefonu o takich parametrach. Dochodzi jeszcze bardzo ładna nakładka miui i
  • Odpowiedz
@peszmerd: pierwsze co sie robi to wgrywa normalny soft... a nie bety smieci i duperele ktore chinscy posrednicy laduja.
O tym jest mowione pod tagiem #xiaomi, o tym pisza na miui polska.
Sa instrukcje, sa przewodniki, sa video porady jak to zrobic...
  • Odpowiedz
@peszmerd: soft jest polecany instalacja od nowa itp bo nigdy nie wiesz co chinczyk ci dopakowal. Ogolnie obowiazuje zasada ograniczonego zaufania.
Oczywiscie nie mozna wykluczyc ze cos nie pyklo w samym telefonie. Ale z drugiej strony nie spotkalem sie zeby ktos pisal o takim problemie jak twoj.
  • Odpowiedz
@PurpleHaze: to wygląda jak wina softu, radzko po włączeniu losowej apki zwyczajnie telefon bardzo spowalnia, aż ekran przestaje reagować na dotyk. Pojawia się prompt o tym, że apka nie odpowiada i czy ją zamknąć, ale nie jestem w stanie nic kliknąć bo ekran już nie reaguje.

Pierwszy chińczyk, człowiek całe życie się uczy.
  • Odpowiedz