Wpis z mikrobloga

Kto wczoraj chcial sobie zrobic #kupautozmikro pojechal po #bmw

http://olx.pl/oferta/bmw-seria-5-mega-cena-super-stan-zarejestrowany-w-pl-manual-okazja-CID5-IDgi70b.html#:3431ab33ea

No ja.
Kto ogladajac kilkadzisiat aut w tygodniu wypytal przez telefon "wlasciciela" o wszystko o co mozna.
No ja.

Przez telefon rokowalo. Wydawal sie byc gosc ogarniety. Ksiazki, kluczyki !!!111one
Mam 400 km w jedna strone, ale w sumie nie mam co robic. Cena ugadana, cos tam sie zarobi.
400km poszlo szybko, bo #lewymigacznonstop #mistrzlewegopasa .
2200 metrow do celu korek w uj , bo #woodstock . Stoje 2 godziny w korku, bo ludzie na #brudstock przyjechali.
Auta sie gotuja. Pomoz zepchnac golfa. Napraw w 10 minut waz w jakiejs starej bawarce.
W koncu dojechalismy na miejsce. Gruz nie auto. Obraz nedzy i rozpaczy. Handlarz a nie wlasciciel klamie w zywe oczy.
Z auta sie leje, kopci ma ze 500 tysiecy lekko. Bite, malowane, elementy poprzykrecane blachowkretami . Jakas ex-taxowka albo cos. Handlarz chce sprzedac za 18, ale i tak nie wezme bo bym klientowi w oczy nie spojrzal.
Mowie,ze jest debilem , zaczyna sie rzucac. #!$%@? mu jedyne kluczyki w zarosla i odjezdzam #likeaboss.

Droga powrotna na miekko. Radyjko, przpepisowo.
50km od domu rezerwa. Zjezdzasz na stacje. A tam 2 #motocykle #enduro na dunskich blachach. Spogladam z zazdroscia. I ruszam za nimi. Nawet niechce mi sie ich wyprzedzac tylko tak sobie w trojke jedziemy. Robi sie ciemno. Zczyna padac. Jada juz na stojaco rozgladajac sie po zadupiach jakie mijamy (droga powiatowa). Znam to uczucie, bo towarzyszlo mi wiele, wiele razy.

Wyprzedzam w srodku lasu. Zatrzymuje ich.
- Szukacie noclegu?
-yyyy.. no tak.
- to za mna!

Na miejscu prysznic, ogarnelismy transalpa troche, zamowiona pizze wciagneli w 3 sekundy, napilismy sie piwka, wodeczki i bylo pieknie. Sprzedalem kilka miejscowek w Bieszczadach, na Ukrainie i Rumunii. Maja jeszcze 1,5 tygodnia. Dokladnie tego co potrzeba na koniec #!$%@? dnia. ( )
Pojechali wlasnie na #oswiecim . Wiec jak ktos z okolic to na pewno beda szukac noclegu.

#czujedobrzeczlowiek #coolstory Dzis lekko #kac i ##!$%@? Ide z dziecmi na basen. ( ͡ ͜ʖ ͡)
Pobierz bigger - Kto wczoraj chcial sobie zrobic #kupautozmikro pojechal po #bmw 

http://o...
źródło: comment_mIRWiQBSnQUYAaG09IgMk8kT96BZnJmb.jpg
  • 54
@Saeglopur: Nowe generacje. Kilkunastoletnie auta wyzszych segmentow. I tak sie trzymaja niezle.
Awaryjne nie sa. Koszty utrzymania? Nie sa tak male jak w mercedesie, ale jesli nie trafilo sie na wybitnie pechowy egzemplarz to nie powinienes poplynac.

Na miejscu bylo widac, ze handlarz, ale i tak sie zawsze upewniam pytajac wprost czy auto jest zarejestrowane na niego i jak dlugo je ma. Raczej cos tam marudzic po nosem i mnie tylko
Pobierz bigger - @Saeglopur: Nowe generacje. Kilkunastoletnie auta wyzszych segmentow. I tak ...
źródło: comment_Zhg5gpC8FptZI9FY7mE8Utu4LGN0j7ua.jpg
@bigger: Dzięki za obszerną odpowiedź! Stary, zakładaj autorski tag #biggerstories - sam widzisz że sporo Mirków może się zgłosić z zamówieniem a reszta przynajmniej śmiechnie z jakiś historii raz po raz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ostatnie pytanie: o co chodzi z tymi kluczykami? Dlaczego często zdarza się że jest tylko 1 - co to może oznaczać?
@bigger: Z Mercem genialny przykład, pod tym podpisuję się w pełni - sam sposób prezentacji oferty robi gigantyczną różnicę. Plus dopracowanie właśnie paru detali. Widzę to ostatnio po agentach nieruchomości choćby - wielu podchodzi do sprawy rażąco źle, straszna amatorka i niechlujstwo a wcale nie tak kosztowne i pracochłonne zabiegi kompletnie zmieniłyby postrzeganie oferty!
@Saeglopur: Wszystko i nic.
Jesli ktos mowi,ze auto to salon Polska, jeden wlasciciel etc.. to kurde.. Sie pytam: Co sie stalo z kompletem instruckcji , ksiazkami czy zapasowymi kluczykami? To nie kartonik po zelazku,zeby to zgubic.

Dodatkowo kluczyk wpada miec na ewentualnosc zagubienia, bo doraiania stacyjki ( wkladek, i reszty) to srednia heca.

Ja kluczyk zwykle dorabiam dodatkowy. Szalenie podnosi wiarygodnoc oferty a kosztuje zwykle ze 100-200 zeta przy normalnych autach
@Saeglopur: Ostatnio dochodze do wniosku (chociaz na przestrzeni lat kilka razy zmienialem strategie), ze kasa musi robic kase. Zamiast zarobic na aucie 10k ,ale czekac tydzien-dwa az sie trafi chetny, odbierac dziesiatki telefonow z ofertami nie do odrzucenia, zamianami i przyjmowac weekendowe wycieczki Januszy, ktore truja dupe. Wole sprzedac auto w dobe , miec 3k, ktore i tak jest niezla dniowka i przez tydzien obrocic tak kasa kilkarazy.

Bo mega oferty
@hpiotrekh: No jakby na to tak spojrzec to tak. Tak naprawde to na codzien robie w IT ( mam swoja gowno-firemke ( ) ) i tak siedze przez wiekszosc dnia roboczego ( jesli nie mam wyjazdu) przed kompem. Wiec sila rzeczy
@bigger: szanuje. Znajomy mojego znajomego robi(ł) coś podobnego. Tylko Audi b4. Kupował po 700-2000, poprawiał i pchał z zyskiem. Czasami naprawdę niezłym, jak za auta za takie pieniądze.
@bigger będę miał niedługo e60 525 po lifcie 2007 rocznik krajowy coś ponad 200 ukrecone. Tyle że stukniety Braciak miał wypadek uderzył rowerzystę poszła szyba przednia i boczna zderzak bok raczej do malowania. W rodzinie jeździ od 2010 roku.