Wpis z mikrobloga

Co Wam powiem to Wam powiem. Spieprzona tarczyca była jednym z głównych powodów mojej apatyczności i braku chęci do życia. Miałem deprechę jak stąd dammit... do Australii. Wstawałem z rana uznając że p------e, idę dalej spać, po c--j to wszystko. #przegryw #feels over 9000, nawet gry przestawały mi dawać satysfakcję, do wowa z realnego świata uciekałem często, za często. To już nawet nie chodziło o #tfwnogf, mi po prostu wtedy od życia odechciewało się żyć.
I pewnie dalej tak bym tkwił dopóki nowa lekarz rodzinna nie zauważyła, że przez powiększoną tarczycę mogę mieć bałagan. Bałagan w postaci sporej niedoczynności był. TSH rzędu 10, reszty nie pamiętam ale to już i tak był punkt do działania. Bujałem się po kilku endo, aż w końcu czwarty przypisał po paru badaniach hormony. Na razie na 3 miechy obadać dawkę.
Biorę te małe s--------y już drugi miesiąc i od początku poczułem że zaczynam odżywać. Wyszedłem do ludzi i zacząłem biegać ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) Z jednej strony dbając bardziej o relacje z ludźmi na studiach, z drugiej zapisałem się na tańce co było zdecydowanie potężniejszym dodatnim bodźcem. Coś, czego się bałem stało się moją pasją (ludzie subujący #tuxtanczy to zapewne zauważyli).
Jak wiecie, albo nie wiecie, w styczniu miałem perypetie z nowotworem, z których dość gładko wyszedłem. Kosztowało mnie to wchuj dużo nerwów (polecam prześledzić moje wpisy http://www.wykop.pl/tag/zdrowie/autor/tux3284/ ), ale już wtedy w szpitalu wiedziałem, że jeśli uda mi się z tego wygrzebać (a nie miałem żadnej pewności) to przez najbliższy rok dokonam wszystko, aby krok po kroku stać się szczęśliwym człowiekiem. To się powoli, małymi krokami dzieje. Po jakichś 6 latach ponurej stagnacji powracam do życia. Wracam dziś z latino i po prostu morda mi się cieszy sama z siebie ()

Polecam ten stan.

Miłego wieczoru i zdrowia wszystkim życzę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#zdrowie #wychodzimyzprzegrywu #czujedobrzeczlowiek bo poszła sobie #depresja
t.....4 - Co Wam powiem to Wam powiem. Spieprzona tarczyca była jednym z głównych pow...

źródło: comment_kkGUMFIXuh7LWEJFMpHBUmqtpZ881Gfl.jpg

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ciamak7: To też słyszałem że mogę mieć, że zejść w parę miesięcy i inne głupoty. Jeden arab powiedział że TSH 10 przez pół roku nie musi wskazywać jeszcze na niedoczynność i "na razie nic panu nie przypiszę". Znajoma z studiów co przez trzy lata brała hormony również słyszała że będzie bezpłodna i takie tam p--------o. Przestała brać hormony, tsh się ogarnęło i żyje, #zdrowakobita coby o niej nie
  • Odpowiedz
@tux3284: jeżeli masz autoimmunologiczne zapalenie tarczycy, to dorzuć dietę, a wtedy jest jeszcze lepiej :) polecam ten stan :D P.S. Nie ma to jak letrox z rana ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@tux3284: Ile czekałeś na wizytę u endo i ile płaciłeś za to? Standardowa stówa? Ja się sama muszę wybrać, bo generalnie tylko bym spała i nic mi się nie chce. Wiem na 100% że mam niedoczynność ale nie leczyłam tego bo uważałam że da się z tym żyć. Na chwilę obecną stwierdzam że co to za życie jak się nie ma na nic siły ani ochoty :<
@KaWuSia89:
  • Odpowiedz
  • 0
@shelob Do ostatniego która w końcu wypisała te hormony to tydzień może dwa. Prywatnie stówalka, ale nie ma problemów z wypisaniem recepty jako że też przyjmuje na NFZ ( ),
  • Odpowiedz
@tux3284: O jak fajnie, już się bałam że mega długo będę czekała :) to pewnie też zależy od miasta ale whatever. Hormony dobrała Ci na podstawie samego wyniku tsh czy musiałeś robić inne badania?
  • Odpowiedz