Aktywne Wpisy
precz_z_komunia +950
Mam lvl 40+ więc dla większości z Was jestem już staruszkiem. Obserwuję i pasjonuję się polityką od 25 lat. Chciałem Wam opowiedzieć trochę o tych wyborach w których właśnie braliśmy udział, o tym jak się pomyliłem co do młodych i podziękować Wam - stanęliście po stronie Polski, demokracji i Waszej przyszłości. Ale po kolei.
Te wybory były najważniejszymi, w mojej opinii, ważniejszymi wyborami niż te z 1989 roku. To były wybory o
Te wybory były najważniejszymi, w mojej opinii, ważniejszymi wyborami niż te z 1989 roku. To były wybory o
mirko_anonim +2
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Różnica wieku 19-33 jest waszym zdaniem ok czy przesada? 14 lat. Wg mnie dużo za dużo. Pytam bo znajomy umawia się z taką młodą siksą i mnie zastanawia co on chce tym osiągnąć. Dorosły chłop który powinien myśleć o założeniu rodziny raczej. I nie, nie jestem zazdrosna bo sama jestem w szczęśliwym związku ale dla mnie to trochę obrzydliwe i sporo stracił tym w moich oczach. Próbuję mu przemówić
Różnica wieku 19-33 jest waszym zdaniem ok czy przesada? 14 lat. Wg mnie dużo za dużo. Pytam bo znajomy umawia się z taką młodą siksą i mnie zastanawia co on chce tym osiągnąć. Dorosły chłop który powinien myśleć o założeniu rodziny raczej. I nie, nie jestem zazdrosna bo sama jestem w szczęśliwym związku ale dla mnie to trochę obrzydliwe i sporo stracił tym w moich oczach. Próbuję mu przemówić
Zapakowałem do auta i pojechałem do serwisu, do którego sam za dzieciaka jeździłem. W sumie niezły #feels mnie ogarnął z tego powodu.
Ale do rzeczy. Wprowadzam #rower i mówię co jest, że hamulce nie działają i ocierają o koło. Facet popatrzył i mówi: tu pęknięte, tu uszkodzone, tam zniszczone. Myślę sobie - orżnąć mnie chce. Rozebrał tylny hamulec, wyciągnął linkę i mówi, że do wymiany (faktycznie postrzępiona była). W sumie sam się dziwił, że nowy rower. Wymienił linkę, jakieś plastikowe elementy, śrubki, tulejki, wyregulował i zabrał się za przód. Tu na szczęście tylko regulacja. Całość zajęła z półgodziny. W kieszeni mam 5 dych, pewnie mi braknie. Mechanik wyjął kartkę i zaczął sumować każdy element który wymienił. Jak już podliczył to mi szczęka spadła:
Dziś zawiozłem mu koło z innego roweru do wymiany dętki. A facet - wymiana? Może da się naprawić!
Bardzo Was proszę zaplusujcie ten wpis, bo takich miejsc naprawdę nie ma wiele. Zresztą zobaczcie na jego stronę (ta domena!):
http://cyklomaster.fm.interiowo.pl/
#krakow #coolstory #rowerowykrakow
i spam moim tagiem #999 (nie gniewajcie się)
Pan Serwisant powiedział mi, że linka mogła być uszkodzona fabrycznie. Nawet zdążyłem się wkurzyć, bo nie lubię płacić za coś co jest na gwarancji. Ale te 17,80zł mnie totalnie rozczuliło.
A elementy mogły popękać jak synowi rower ze schodów spadł :-)
Obawiam się, że tacy ludzie za jakiś czas znikną gdzieś w UK, Niemczech, czy gdzieś tam.
Teraz policzmy (tak po chłopsku nie wnikając w niuanse):
15(wyceniam pracę nie części)*16(8h dziennie)*20(dni)=4800zł. Niech ma przebitki 100% na częściach i zakładamy, że nie brał za robociznę nic = 2400 -zus itp =1200zł na własnej działalności (i
Komentarz usunięty przez autora
Ja potrafię ludzi naprawiać, nie rowery. Próbowałem coś tam imbusem pokręcić ale bez efektu. Dzięki takim jak ja, ten facet ma pracę :-)
@Korba112: No jasne że się da naprawić a dokładnie tylko zakleić bo pewnie dziurawa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Korba112: Napewno za kase z 500+
#pdk