Aktywne Wpisy

MagicznyMariusz +192
źródło: 1000017298
Pobierz
chodźcie se zjemy cukierkuw to bendzie fajen piontek (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
czemstujcie sie
czemstujcie sie
źródło: images (80)
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000017298
Pobierz
źródło: images (80)
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Cytując klasyka: serce rośnie przy takiej młodzieży ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie mogłem się zmieścić w tweecie więc przyszedłem na wykop żeby napisać długi list. Strzeszczając: [osiem gwiazdek] i jeszcze Polska nie zginęła póki młodzi głosują!
@precz_z_komunia: Niezła odklejka. Dej plusa jak uroniłeś łezke.
@precz_z_komunia: Niby madrze gadasz ale tutaj to poleciales :)
Tez mam 40+ i troche juz polityke obserwuje. Oto gdzie sie mylisz:
1-opozycja nie mogla wystartowac ze
1. Uważam że nie straciliby, pokazały to wybory do Senatu - masz pakt Senacki który zagwarantował opozycji 2/3 głosów. Oczywiście ze KO miałaby najwięcej do powiedzenia - ale tak samo jest teraz. Zwróć uwagę że Kaczyński wymyślił PiS jako wehikuł dla wprowadzenia Solidarnej Polski, Kukziowców, Republikanów - oni za chwilę się rozdzielą, chodziło tylko o to żeby razem dostali więcej mandatów. Tak działa dHondt. Zgadzam się z tym co
@precz_z_komunia: Ale wiesz ze wybory do senatu sie inaczej liczy niz do sejmu? W wyborach do sejmu to tak nie dziala jak do senatu. I dlatego w senacie wszyscy sie zgodzili na "koalicje" czyli pakt. W wyborach do sejmu byloby duzo gorzej dla mniejszych partii wchodzacych w sklad "jednej listy". I dlateg sie nie zgodili. Zadnij dlczego
@precz_z_komunia: do senatu jest inna ordynacja i do sejmu by to nie pykneło raczej. z resztą się zgadzam. polityką interesuję się od 20 lat, od ogladania komisji afery rywina. 91 rocznik XD