Wpis z mikrobloga

@Frexor: Ze sci fi to "Expanse" ma potencjał na coś w tym stylu. Horror do końca to nie jest. Jest na razie jeden krótki sezon. Początek troszkę sprawia wrażenie chaotycznego, bo wątki wyglądają na bardzo luźno powiązane, ale druga połowa sezonu nie pozwala już zapomnieć, że za kilka miesięcy wróci.
Z klimatów podobnych do PD to "Dracula". Niestety zrobili tylko 10 odcinków, ale bardzo wciągających. Styl praktycznie identyczny co PD.
  • Odpowiedz
@Frexor: Obadaj "Masters of Horror". Co prawda jest to antologia więc poszczególne odcinki mocno różnią się poziomem, ale te co lepsze wymiatają.
  • Odpowiedz
@Frexor: w klimatach podobnych do penny dreadful jest salem. też d--y nie urywa, tak jak pd, ale w miarę daje radę. american horror story możesz jeszcze sprawdzić. z tego co pamiętam najbardziej klimatyczny był sezon w psychiatryku, chociaż zakończenie troche słabe.
  • Odpowiedz
@azeris92: Obejrzałem pierwszy odcinek i faktycznie, dobrze się zapowiada, dzięki.
@Hans_Olo: Po komentarzach widzę, że w końcu powstał jakiś typowy serial SciFi, który warto obejrzeć. Co do Draculi, to właśnie dzięki temu serialowi zacząłem oglądać PD, bo mocno się zawiodłem, że jest tylko 10 odcinków. Teraz się lekko zawiodłem na PD, w ostatnim sezonie wprowadzili nowe postacie, pod koniec serialu w końcu pojawiła się jakaś akcja, a tu
  • Odpowiedz
@Frexor:

Z "MoH" najlepszym odcinkiem bez wątpienia był "Cigarette Burns" (ta historia zasługiwała na pełny metraż, a nie 45 minutowy odcinek). Poziom trzymał też "Imprint", "Dreams in the Witch House", "Incident On and Off a Mountakin Road". W drugim sezonie to chyba tylko "Pro-Life" jest naprawdę godny uwagi.

A przypomniał mi się jeszcze serial "Fear Itself", który o ile mnie pamięć nie myli pierwotnie miał być 3 sezonem "Masters of
  • Odpowiedz