Wpis z mikrobloga

@anoysath teraz ktoś napisze że wystarczy czytać co podpisujesz a jak coś nie odpowiada to idź do innego banku albo nie bierz kredytu a tak w ogóle to oni majo koszty i ponoszo ryzyko udzielając kredytu pieniądzem wykreowanym z powietrza xD
  • Odpowiedz
@Krzewiciel_prawdy nie no akurat kredyt hipoteczny to jedna z niewielu sensownych pożyczek ( ͡° ͜ʖ ͡°), wez jako szary czlowiek uzbieraj na mieszkanie. Na wkład własny jest ciężko, a wszystko drożeje. Hipoteka spoko jak sie nadpłaca.
  • Odpowiedz
@anoysath: cicho tam i płacić grzecznie, bo się bank pogniewa i zleci nowy operat wartości nieruchomosci i będzie ciepło.
PS. Przy BK mam najbliższą ratę 3400, przy czym kapitał to 2500 z groszami xD czyli 900zl odsetek za 580k xD. W tym samym czasie mając 500k w ROD mam miesięcznie 3000zl odsetek xD trzeba myśleć co się robi
  • Odpowiedz
nie no akurat kredyt hipoteczny to jedna z niewielu sensownych pożyczek ( ͡° ͜ʖ ͡°), wez jako szary czlowiek uzbieraj na mieszkanie. Na wkład własny jest ciężko, a wszystko drożeje. Hipoteka spoko jak sie nadpłaca.

@twoj_starrry: nie no, szanujmy się, bez generalizacji, to prawda, jest to kredyt, który zawsze nazywałem tutaj i w swoich wypowiedziach "konserwatywnym", z tym, że jednocześnie zawsze podkreślałem, iż powinien kosztować odpowiednią
  • Odpowiedz
@anoysath: jestem za, najlepiej egzamin z tego, jak umowy banków są PERMANENTNIE niezgodne z obowiązującym w Polsce i Europie prawem. Wiecie, że jak sąd w końcu zadaje pytanie do TSUE w sprawie pozwu ze strony banku w stronę kredytobiorcy, to bank natychmiast wycofuje pozew, by tylko TSUE nie mógł wypowiedzieć się, że bank działa niezgodnie z prawem? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@anoysath: Bank ma obowiązek podać symulacje czy tam przykłady, oczywiście klienci mają to w dvpie, byleby bank dał kasę. A potem zdziwko. To jest ten sam typ klienta co bierze chwilówki jedną po drugiej, na wakacje, ajfonika, starą beemke... a potem płaczą bo zły komornik ich ściga xD
  • Odpowiedz
@anoysath: Wtf? Ja jak brałem kredyt to byłem na kilku spotkaniach z doradcą kredytowym, który mi wszystko po kolei objaśnił, właściwie to poprowadził za rączkę przez cały proces kupowania mieszkania.
  • Odpowiedz
  • 39
@anoysath: ale co to da? Toć polski klient jest idealny dla banków. Nie głosuje portfelem, bierze co dostaję. Ktoś powinien zbadać ten fenomen braku konkurencji w ofertach banków.
  • Odpowiedz
@jozef-dzierzynski: No tragedia, że nie podoba mi się, że banki sobie robią rekordowe zyski na Polakach razem z deweloperami ( ͡° ͜ʖ ͡°). Stopy wysokie, ale co z WIBORem? Wskaźniku który banki sobie deklarują xD, a nie bazuje na rzeczywistych transakcjach.
  • Odpowiedz