Aktywne Wpisy
Lynch9 +51
TABLETKA DZIEŃ PO OD 15 ROKU ŻYCIA BEZ RECKI, MONSTER W ŻABCE OD 18 LAT XDDDDDDDDDD TEN KRAJ TO MEM!
Wygrały farbowane Julki które poszły do wyborów tylko i wyłącznie z hasłem "Nie będziesz szła sama" "Aborcja na życzenie!!!" - przygłupie Julki bez szkoły, bez wiedzy odnośnie funkcjonowania kraju, nie wiedzą nic o budżecie, gospodarce - ich mottem przewodnim i tym po co stanęły w kolejce do wyborów była ABORCJA. To jest
Wygrały farbowane Julki które poszły do wyborów tylko i wyłącznie z hasłem "Nie będziesz szła sama" "Aborcja na życzenie!!!" - przygłupie Julki bez szkoły, bez wiedzy odnośnie funkcjonowania kraju, nie wiedzą nic o budżecie, gospodarce - ich mottem przewodnim i tym po co stanęły w kolejce do wyborów była ABORCJA. To jest
Dlaczego zwykli budowlańcy nie zarabiają minimalnej? Nie mówię tu o specach od wykończeniówek tylko o zwykłych pomocnikach czy tych niewykwalifikowanych budowlańcach np. od kopania rowów, ciągnięcia kabli albo innych robót drogowych.
Dlaczego ich praca jest warta więcej niż wynosi minimalna? W czym oni są tak naprawdę lepsi że im się płaci więcej niż powinno?
#budowlanka #budownictwo #budowa #praca #pracbaza
Dlaczego ich praca jest warta więcej niż wynosi minimalna? W czym oni są tak naprawdę lepsi że im się płaci więcej niż powinno?
#budowlanka #budownictwo #budowa #praca #pracbaza
Nikt mi nie powie, że poznań to fajne przyjazne miasto. Mieszkałem 5lat w #lodz i nie pamiętam, żebym miał jakąś dziwną akcję z ludzmi. Mówi się, że łódź to patologia, że to inny świat, że wiecie łódź hehe... No nie zgadzam się,
mieszkam teraz od niecałych 3 miesięcy w poznaniu i co tu za patola się nawija to jest nie do opisania...
3 sytuacje z dziś, idę 2,5km do pracy.. i po drodze, najpierw dziadek chce mnie przejechać na przejściu jednocześnie wyprzedzając rowerzystę, babka w żabce krzyczy że zaraz wszystkich #!$%@? do zamrażalki włoży bo już ją #!$%@?ą, no ludzie.. do klientów takie teksty? I to z samego rana... a koło browaru baba nie wiedzieć czemu zaczeła mnie wyzywać od czarnuchów, od ludzi pracujących za 2tys bruto, od #!$%@?ów... smiejąc się przy tym, że ze sama mieszka w hotelu za pięć stów.. CZAICIE? Nie no patologia jak ja pierdoole. Sorry #poznan, ale wasi mieszkańcy reprezentują sobą #!$%@? umysłowe. I to nie tylko dziś, wcześniejsze sytuacje z innych dni, też to udowadniają.. np koleś zajeżdżający mi drogę i wylewający swoje żale, że widzi mnie jak się wożę autem po jego dzielni, żebym uważał bo #!$%@? dostane xD #!$%@?. No sorry, ale łódź patologia, a nigdy nikt tak mi nie zrobił. Albo następny typ.. z żoną i dzieckiem na spacerku #!$%@?ł mi skopa w auto bo stało 20 cm na przejściu i już wielmożny poznaniak, zakompleksiony człowiek gorszego zacahodu nie mógł pohamować swojego #!$%@?..
Poznań na zewnątrz sprawia wrażenie naprawdę fajnego miasta.. ale to co jest w środku to zgniłe jajo..
Nawet drogi w Łodzi są lepsze.. zachód xD Ale już odkryłem skąd to się wszytko wzieło, poznaniacy to poprostu chwalipięty, strasznie, ale to strasznie się przechwalają jak u nich nie jest najlepiej.. jedzenie najlepsze, a tak naprawdę poniżej przeciętnej, atrakcje najlepsze, a tak naprawdę całkiem normalne jak w każdym mieście.. #!$%@? nawet te koziołki, no szumu narobili na całą polskę.. wszyscy stoją i gapią sie na zegar, a tam wychodzą ledwo widoczne, nie atrakcyjne figurki.
Albo ooo to ... poznaniacy oszczędni, typowy poznaniak jest oszczędny xD Słyszę to na każdym kroku i nie czaje po co to mi mówią... nie wiem, naprawdę nie macie czym się pochwalić to zmyślacie nawet swoje typowe cechy charakteru? xD
Sąsiadka jak przyniosła ciasto na przywitanie, to pierwsze co powiedziała "talerzyk proszę oddać" o #!$%@?.. myślałem, że miałem go zjeść.. ogarnijcie się xD Może pochodzę ze wschodu, ale to nie znaczy, że nie mamy tam naczyń i musimy kompletować od sąsiadów xDD
Śmiesznie słyszeć to z ust poznaniaka :D
Gościu zrobił merytoryczny wpis, opisał konkretne niefortunne sytuacje które przytrafiły mu się podczas krótkiego pobytu w Poznaniu, a Ty wyjeżdżasz z "kompleksami". Na czym polegają te kompleksy OPa? Że jakiś sebastian dał mu z kopa w auto? Że sąsiadka założyła z góry, że OP podwędzi jej talerzyk? Że poznaniacy szczycą się bez ustanku swoją "oszczędnością" (czyt. skąpstwem i brakiem
Poza tym Wierzbięcice to jak najbardziej centrum więc trafiłem. Podejrzewam, że mieszkasz w kamienicy lub tych starych plombach
Trochę smutne jest, że łykasz jak pelikan co gościu napisał, wygląda to tak, jakby się wszyscy na niego uwzięli, ciekawostka, na mnie się nie uwzięli.
" nieciekawym i mocno prowincjonalnym. Już dawno udowodnili to amerykańscy naukowcy. "
Amerykańscy naukowcy - jajcarz z ciebie
O, to nawet o mnie. No może gdyby ten Krotoszyn zamienić na coś mniejszego, to byłoby naprawdę o mnie.
Kocham miasto swoich przodków, ale też nie uważam że stolica wielkopolski jest w czymś gorsza (no, może poza tym że światła na przejściach są #!$%@?ące i nie macie metra ( ͡° ͜ʖ ͡°)).
Nie wiem jak można tam mieszkać xD
xDDD
a tak serio
Łykam, bo byłem parę razy w Poznaniu i mam podobne odczucia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zresztą chyba nie tylko ja i OP, bo jak widać wyżej, takich głosów jest więcej. Przypadeg?
"Na wschód od Konina Azja się zaczyna" - co to
I vice versa :) Nawet chciałem Cię zawołać do wpisu cumplu, ale stwierdziłem że to by było za proste ( ͡° ͜ʖ ͡°)
"Łykam, bo byłem parę razy w Poznaniu i mam podobne odczucia " a ja mieszkam kilkadziesiąt lat i nie miałem. Znajomi z pracy (pisałem o nich wczesniej) też nie. Przypadek?
@pwone: a wiesz ze poznan jest mniejszy od Łodzi?
@Koziolek_Matolek: Nie czaje? Po prostu z dupy zaczepiła się kobieta i zaczęła do ciebie gadać? Masz chyba chyba jakiegoś skrajnego pecha albo przyciągasz takie dziwne sytuacje. Mieszkam od 2 lat w Poznaniu, zawsze
Komentarz usunięty przez autora