Aktywne Wpisy

elo_kebab +13
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

plyty_chodnikowe +90
Przyznaj się, bez wstydu o-------ś takiego polskiego burgera a'la budka fast food na dworcu w Kielcach czy innych Gliwicach, co? Miękka bułka z sezamem, przypieczony kotlet z psa, prażona cebulka, musztarda sarepska, kwaśne plastry ogórka, okazyjna sałata, keczupu tortex n------e tyle że wycieka wszystko bokiem...
#jedzzwykopem #gotujzwykopem #lata90
#jedzzwykopem #gotujzwykopem #lata90
źródło: IMG_0726-825x465@2x
Pobierz

Jak wielu z was wie, na Tarnogaju są dwa stanowiska do samoasekuracji. Dzisiaj na fb ścianki poddano info, że jeden ze wspinaczy nie wpiął się do jednego z nich i zorientował się o tym dopiero przy stanowisku (14m nad ziemią!!).
Wspinacza uratował instruktor ścianki, ale gdyby nie jego reakcja to efekt byłby oczywisty.
#wspinaczka #tarnogaj #wroclaw
źródło: comment_8N6uT3jspEi15Oyh5gMB0S97sufbimks.jpg
PobierzNie zrozum mnie źle - nie wątpię w jego doświadczenie i poczucie odpowiedzialności, nie potępiam i nie gardzę. Doświadczony instruktor w dobrej formie trzyma się piątkowej drogi pewnie nie gorzej niż przeciętny turysta szlaku z łańcuchami w Tatrach (gdzie jest też więcej przestrzeni do spadania). Nie specjalnie potrzebuje asekuracji i nie mam nic przeciwko temu że jej nie ma.
@Wells66: @KEjAf: @korri: każdy kto widział kurs wspinaczkowy w skałach poznał te zasady bardzo dobrze. ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
poza tym nie ma na sobie uprzęży ( @korri ), chyba że się wstydzi i chowa ją pod spodenkami
jest po prostu tak jak mówi @pilot1123 - instruktorzy często czują się pewnie na łatwych drogach i rezygnują ze sznurków - komuś kto robi VI.3 i wyżej, na krótkich czwórkowych/piątkowych drogach bez kruszyzny
edit:
może tak; jeśli którekolwiek z poniższych jest prawdą:
1. Gość na zdjęciu wjechał tam dźwigiem.
2. Jest w momencie robienia zdjęcia asekurowany (tzn. przypięty czymś do czegoś zgodnie z zasadami sztuki - nie sznurówką od paska, ewentualnie może być
Szczerze mówiąc, to ja nie wiem jak ten gość to zrobił -
źródło: comment_wNc8HoCYVVrpY9hprAxW7ghfKswUReWa.jpg
PobierzBodajże jakiś Hiszpan się nie wpiął też w automat, tylko on niestety zorientował się dopiero jak odpadł od ściany.
Nie jestem pewny, ale chyba połamał kręgosłup (bez przerwania rdzenia), ale mogę się mylić, bo nie pamiętam dokładnie :P