Wpis z mikrobloga

1. Bądź mno, 
2. Odjeb w pracy taką głupotę, że kierownictwo postania przebadać cię alkomatem, 
3. 0.00%.jpg,
4. "No skoro mamy tu już BHPowca z alkomatem to se zrobimy hehe losowe kontrole",
5. Na 30 skontrolowanych osób 8 jest w stanie "1 - 0.2" promila, w tym 3 z mojej brygady, co najprawdopodobniej będzie skutkowało wywaleniem ich z pracy,
6. Wina za ichsze bezrobocie spada na mnie, 
7. Kurdepszypix.exe. 

Pracuję tu trzy tygodnie, a już zdążyłem osiągnąć status "Persona non grata". Mam wrażenie, że 1/3 zmiany chętnie by mnie zasztyletowała. 
Ech, jeszcze pięć godzin, a ja już chcę do domu. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#pracbaza #gorzkiezale
  • 54
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Strupol: jeśli to nie zarzutka, a brzmi to wszystko legitnie, to:
1. Bardzo dobrze zrobiłeś oklepując mordę tamtemu. Zasłużył sobie nie tylko dzisiejszym (czy tam wczorajszym) zachowaniem, ale tym jaki jest. Dałeś mu w mordę za całe uprzykrzanie życia w przeszłości. Szanuję i chylę czoła.
2. Tamci, którzy byli pod wpływem są tylko i wyłączanie sami sobie winni. Nie żałuj nikogo. Przychodząc do roboty n-------m, albo, co gorsza, pijąc w
  • Odpowiedz
@Strupol: Co to za branża, że "świta zarządu" jest na nocnej zmianie w pracy? U mnie to nie do pomyślenia. Od 16 wszyscy, od kierownika w górę, są w domu.
Poza tym gratuluję dobrze rozegranej akcji. Szacunek.
  • Odpowiedz
@Kaczorra: Nietrzeźwi. Jasne, "bezpieczeństwo pracy ponad wszystko", podpisywali regulamin pracy i takie tam, ale jak dobrze pamiętam, to pięciu miało poniżej pół promila... Ciężko mi powiedzieć, to co mam na myśli. Po prostu trochę współczuje tym, co jakoś za wiele nie wypili, a roboty muszą szukać od nowa.

@piotre-gie: Przemysł lekki w systemie czterobrygadowym. Całkiem sensowny układ, jest kierownik + zastępca, brygadzista + zastępca, utrzymanie ruchu i ludzie
  • Odpowiedz
@Strupol: jesteś złodupcem

1) zemściłeś się na Sebku-gnębicielu
2) r------------ś randomom biografię i budżet domowy na kilka miesięcy xD

Szkoda tylko, że Sebix i jego Kari byli trzeźwi, bo jakby byli w grupie wylotowej to by było over 9000 punktów złodupstwa dla
  • Odpowiedz
tylko szkoda mi trochę tych ludzi, co ich wywala z końcem miesiąca

@Strupol: pijanych kierowcow ktorzy wpadna na kontroli tez ci szkoda?
sraj na tych ludzi jak staja za pijanymi, patologie trzeba eliminowac
  • Odpowiedz
@Strupol: Jak mnie wkurza takie zwalanie winy na kogoś innego. Pochlali, złapali ich w sumie przypadkiem, trochę przez Ciebie, ale to tylko Twoja wina, że ich z pracy wyrzucą. Otóż nie, to tylko i wyłącznie ich wina, bo są nieodpowiedzialni i głupi. Nawet jeśli to jest tylko poniżej pół promila, zasady są zasadami i oni je doskonale znali. Równie dobrze kontrola mogła być zrobiona bez większego powodu i też by
  • Odpowiedz
kierownik mówi do swojego zastępcy "weź ten alkomat i idź tam przebadaj z 20kilka osób, będziemy mieli do statystyk".

@Strupol: no to niech wspolpracownicy winią Sebka i kierownika a nie Ciebie :)

• Odpowiedz