Wpis z mikrobloga

#fallout #fallout2

Nagrywałem Fallout 1.5 Resurrection po czesku, teraz zacząłem nagrywać Fallout 2 z modem Restoration Project oraz,co ważniejsze, z Economy and Combat Rebalance mod autorstwa phobus2077. EcCO, bo tak jest drugi mod nazywany, zmienia bardzo rozgrywkę przede wszystkim tam, gdzie ,,waniliowy'' Fallout 2 dawał ciała.
Teraz wreszcie opłaca się zrobić postać zorientowaną na handel (bardzo ważny w modzie), traperstwo i pułapki (można je robić i zastawiać, a nawet wabić gekony mięsem!). Chcecie zrobić postać walczącą poprzez rzucanie? Teraz to opłacalne. Tak, został dodany rozbudowany crafting! Tak, można teraz zbierać części ciała wielu mutantów, żeby je sprzedać lub przerobić na przedmioty. Zostało dodanych kilka nowych broni. Mod także bardzo utrudnia rozgrywkę, amunicji jest o połowę mniej, rzadziej wypada, a b--ń przeciwników często się niszczy, więc już jej nie sprzedamy. Stimpaków też jest mniej i mogą nas napromieniować, a skórzany pancerz z Klamath kosztuje ponad 2000 dolarów... Długo by o zmianach pisać...
Jeśli kogoś interesuje Fallout 2 hardcore - warto, jeśli będzie chciał mnie oglądać - też fajnie. Im dalej, tym powinno być ciekawiej, ale nie obiecuję, że porywająco ( ͡° ͜ʖ ͡°)

http://www.moddb.com/mods/ecco-gameplay-overhaul-for-restoration-project
Sagez - #fallout #fallout2 

Nagrywałem Fallout 1.5 Resurrection po czesku, teraz z...
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sagez: Wasteland is harsh ;) Jak grales w okolicach 2009 w ruskie 2238 to mogles miec p--------e. Teraz reloaded, ulepszony 2238 jest o wiele bardzien noob friendly. Ale dalej samemu mozna najwyzej w pve sie bawic lub w abusowanie noobow. Do wiekszych zabaw minimum 5 osob lub dolaczenie do ktoregos z gangow. Jak sie jest nubem bez szkoly to tez biora i szybko ucza :)
  • Odpowiedz
@Refusek: spróbuję, choć nigdy tego nie robiłem... uprzedzam, że w pierwszych odcinkach craftingowych cudów nie będzie, bo skille niestety zbyt niskie.
  • Odpowiedz
Ja grałem w fonline, przypadkowo się dostałem do jakiegoś gangu. Wtedy zdałem sobie sprawę, że gra samemu nie ma sensu. No chyba, że ktoś tak lubi sobie pozwiedzać świat, czasem coś ubić.
  • Odpowiedz
@Sagez: o, grałem tylko z Restoration paczem, a widzę że tu masz dodatkowe, obadam z pewnością.
W tym tygodniu zainstalowałem New Vegas Ultimate Edition, które kupiłem na wyprzedaży na Steam z 4 lata temu i nie miałem czasu zasiąść.
Po kilkunastu godzinach stwierdzam, że NV (zainstalowałem trochę najbardziej polecanych modów) wymiata.
Piękna sprawa po F3, do którego podszedłem trzy razy i olałem.
  • Odpowiedz