@majsterV2: z androidami lub np. rpi USB urządzenia musi umożliwiać 'gadget'owanie (jak otg), a nie wiem jak w tym akurat jest, ale obstawiam, że nie bardzo bo stare albo nie ma sterownika. Ale jak masz port szeregowy/irda/bluetooth i może jakieś pppd by się udało ustawić jak tu
@jestem_w_szoku: Jak znaleźć kontroler irdy? Oczywiście mam już to wbudowane, tylko że nie wiem pod jaką nazwą system to zamontował, mając na myśli coś w tym stylu: /dev/usb/tty0
@majsterV2: a nie wiadomo czy w ogóle znalazł, przejrzyj uważnie dmesga od startu bo ciężka przygoda cię czeka, zwykle te 'ttyS{0,1,2}' ;) googluj za 'linux irda internet' itp. bo ja irda bawilem sie ostatnio z 10 lat temu. :)
@majsterV2: pppd, możliwe, że iptables i modprobe po obu stronach połączenia, od tego momentu musisz sam kombinować :) a tak w nawiasie, to jeśli gdzieś masz zwykly port szeregowy na plycie tego i wolny układ esp8266 z esp-link wgranym mógłbyś też pokombinować z wifi, ale tak sobie gdybam.
fajen bo udało się naprawić lapka, laptop 13 lat, wiatraczek głośnio chodził, chrzęścił, zamówiłem nowy, zamontowałem, wymieniłem też pastę na procku na nową i śmiga cichutko, temperaturki fajne, umiem coś
https://sourceforge.net/projects/simpad/files/Images/opensimpad-opie_0.8.1-1/
Czy wiecie w jaki sposób mam zainstalować ,,Opensimpad Linux" na moim simpad SL4 z win. CE Net 3.0?
Tak, wiem że to staroć, lecz jak ma się Linuxa to można prawdziwe cuda tworzyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
nie wiem czy Angstrom tez to obsługuje, bo się w opisach przewijało, że 'superseded' poprzednie.
Nie wiedziałem że mogę znaleźć w archiwach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale jak masz port szeregowy/irda/bluetooth i może jakieś pppd by się udało ustawić jak tu
Oczywiście mam już to wbudowane, tylko że nie wiem pod jaką nazwą system to zamontował, mając na myśli coś w tym stylu:
/dev/usb/tty0
googluj za 'linux irda internet' itp. bo ja irda bawilem sie ostatnio z 10 lat temu. :)
a tak w nawiasie, to jeśli gdzieś masz zwykly port szeregowy na plycie tego i wolny układ esp8266 z esp-link wgranym mógłbyś też pokombinować z wifi, ale tak sobie gdybam.