Wpis z mikrobloga

#profesorchris wy też jak mieszkania szukaliście to trzymaliście 500 000 zł w domu w skarpecie żeby od razu w reklamówce zanieść sprzedającemu ?
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@19216811: I to jest w tym najdziwniejsze. Budowałem dom i max w gotówce na raz miałem może ze 20k. Zeby było ciekawiej to banki pozwalają na wypłatę max 30-40k dziennie, wiec wybranie ponad 500k to jakieś 2tyg chodzenia - jeżeli by to wybierał z konta, no chyba ze to była kasa z innego źródła ;)
  • Odpowiedz
wy też jak mieszkania szukaliście to trzymaliście 500 000 zł

@19216811: nic w tym dziwnego, to przecież "zwykły chuop" który przeprowadza zbiórkę, żeby następnym razem mieć już milion w skarpecie, a nie pół.

XD.
  • Odpowiedz
Dziewięć lat temu kupiłem dom do remontu i zapłaciłem gotówką (190k zł)

@Koner1391: Wszystko spoko, ale nie miałeś na karku śledztwa w sprawie wałów na vacie
  • Odpowiedz
max 30-40k dziennie, wiec wybranie ponad 500k to jakieś 2tyg chodzenia

@spoon22: mam dwa pytania panie inwestorze
- który bank pozwala tylko na 30k
- czy słyszałeś o zamawianiu pieniędzy na drugi dzień bez limitu 50k?
  • Odpowiedz
@19216811: on już miał wcześniej kontakt z prokuraturą więc w jego sytuacji jak najbardziej rozsądne było trzymanie takiego hajsu w gotówce,

właśnie po to aby mu "profilaktycznie" tego hajsu nie zablokowali,

równie dobrze można się czepiać tego, że ma rozdzielność majątkową z żoną albo czepiać się jakiegoś cieciębiorcy, że działa na sp z oo a nie JDG
  • Odpowiedz
@19216811: mój ojciec kupował w czerwcu 2025 samochód w salonie i jechał z odliczoną gotówką do salonu razem ze mną. Może nie było to pół miliona, ale połowa tej kwoty. Nie wiem co w tym dziwnego.
  • Odpowiedz
Zeby było ciekawiej to banki pozwalają na wypłatę max 30-40k dziennie,

@spoon22: Głupoty opowiadasz. Umawiasz się dzień, dwa wcześniej na dany termin i odbierasz wtedy z banku ile zechcesz gotówki.
  • Odpowiedz
mój ojciec kupował w czerwcu 2025 samochód w salonie i jechał z odliczoną gotówką do salonu razem ze mną

Może nie było to pół miliona, ale połowa tej kwoty. Nie wiem co w tym dziwnego.

@kogut_20: do salonu mitomaństwa? żaden salon ci nie przyjmie 250k w gotówie XD
  • Odpowiedz
Zeby było ciekawiej to banki pozwalają na wypłatę max 30-40k dziennie, wiec wybranie ponad 500k to jakieś 2tyg chodzenia - jeżeli by to wybierał z konta, no chyba ze to była kasa z innego źródła

@spoon22: potwierdzam to co wyzej piszą, wypłacałem ponad 60k na auto jednego dnia, trzeba tylko wczesniej sie umowic z bankiem, zeby zorganizowali wymaganą ilość gotówki
  • Odpowiedz