Aktywne Wpisy
luke-mat +423
Święta się zbliżają, a więc wożenie rodziny samochodem.
Pamiętaj, jeśli rodzina powie Ci "każdy płaci za siebie" i nie chce zapinać pasów.
Masz prawo powiedzieć: "Zapinasz pasy lub wysiadasz"
80kg Pasażer za kierowcą, bez pasów, przy stłuczce przy 50km/h uderza w fotel kierowcy z siłą 2 ton
#samochody #motoryzacja
Pamiętaj, jeśli rodzina powie Ci "każdy płaci za siebie" i nie chce zapinać pasów.
Masz prawo powiedzieć: "Zapinasz pasy lub wysiadasz"
80kg Pasażer za kierowcą, bez pasów, przy stłuczce przy 50km/h uderza w fotel kierowcy z siłą 2 ton
#samochody #motoryzacja
źródło: image
Pobierz
56632 +26
źródło: Screenshot_8
Pobierz

Jak w c++ można zrobić wczytywanie do zmiennej przez określony czas.
Na przykład cin (lub jakaś inna funkcja) czeka 20 sekund i jeśli użytkownik nic nie wpisze program leci dalej.
1. No ja miałem właśnie wrzucić a ty byłeś pierwszy o sekundy to dopisałem że nie działa...
2. No tak jak std::cin ( ͡º ͜ʖ͡º)
3. Ja bym dodał czyszczenie buforu jak był timeout, a zaczyna się zbierać nowe dane. Tracisz dane po timeoucie ale skoro był timeout to
@chiken: No mniejwięcej coś takiego http://cpp.sh/54glk
Mam jeszcze jedno pytanie. Sprawdziłem sposobem @AferaZaAfera i w całkowicie czystym projekcie działa poprawnie.
Gdy wkleiłem do mojego wywala błąd przy kompilacji "left of '.wait_for' must have class/struct/union", "left of '.get' must have class/struct/union",
std::futurenp. wstd::pairalbostd::tuplei niech sobie użytkownik je gdzieś trzyma (+ może je przenosić zstd::move)? Statyczne trzymanie danych jeśli nie trzeba to lipa... A co jak wywołasz kilka razy? Pierwsze wczytanie i tak będzie się musiało zakończyć a wtedy i tak stracisz jakieś informacje z wejścia. Dlatego dużo lepiej zrobić bufor i co najwyżej jedenstd::cin