Wpis z mikrobloga

@Luxik: miałem takiego (bez tuningu), oryginalne silniki to 160KM SOHC, 220KM DOHC, 300-320KM DOHC Twin Turbo. W każdym 3 litrowe V6, a tu profanacja od polskiego mechaniora
  • Odpowiedz
@Luxik: no powiem Ci, że miałem wersję TT i ładnie zapie... latał. A tutaj bodajże 1.9 TDI od Passata. Kiedyś było więcej zdjęć, bo to auto było na Allegro, ale usunęli chyba.
  • Odpowiedz
@dcoder: no wyobrażam sobie, chciałbym mieć takie auto, ale mama powiedziała, że "po jej trupie", tak samo jak z motocyklem, więc cóż... czekam :D

no to rzeczywiście smutna przeróbka, przeważnie raczej w drugą stronę auta się przerabia i wsadza mocniejszy silnik : /
  • Odpowiedz
@jakub-wierzbicki Ciekaw jestem, jak znalazłeś ten wpis po prawie 5 latach :-D

Wiesz, ja jestem zwolennikiem rwd i w samochodach ze sportowym zacięciem wolę takie rozwiązanie :-) Może być, że gdyby to było rwd to byłoby następcą e36. Mimo to, podoba mi się ten samochód, ale nie z takim rozwiązaniem :-)
  • Odpowiedz
@Trollunio: bo kupiłem 3000gt ;)

btw, model z FWD był eksportowany tylko na stany zjednaczone z silnikiem wolnossącym. W Japonii i na europe występowały tylko modele 4WD z twin turbo :) na szczęście ta wersja jest o wiele droższa, więc też się uchroniła przed drifterami :)

(RIP 200sx)
  • Odpowiedz