Wpis z mikrobloga

To jest niesamowite. Jestem tak niewyobrażalnie napalony na kolejny sezon BPL. Oczywiście, że Chelsea będzie silna, przychodzi Conte, będą transfery. Tottenham będzie napierał, mają niesamowity potencjał, styl Pochettino współgra z entuzjazmem zawodników. Liverpool ma Kloppa, są zdolni do wszystkiego. City? Przychodzi Guardiola, dostanie kolejną paletę pieniędzy, przyciągnie wiele zawodników. Mówi się o Mourinho w United, ktoś w końcu ustabilizuje ich formę, z takim zapleczem fanów i historią na Old Trafford muszą powrócić spektakle marzeń. O Leicester trudno cokolwiek wnioskować, ci gracze mają charakter by bronić tytułu. Pomiędzy nimi będzie West Ham (Bilić robi robotę), Stoke z deszczowymi nocami, może Newcastle się utrzyma z Benitezem, Watford, Everton, Swensea, bloody hell. #premierleague <3
#mecz #pilkanozna
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A w europie i tak będą kompromitacje ;P

@VonHaiPaue:
Liverpool w 1/2 finału LE, City w 1/2 finału LM.

O Leicester trudno cokolwiek wnioskować, ci gracze mają charakter by
  • Odpowiedz
@Pustulka: O LE nie sądzę, że warto w ogóle wspominać w kwestii klubów angielskich. W tym roku wyjątkowo zależy Liverpoolowi bo tylko tak mogą zagrać w Lidze mistrzów (poprzez wygranie) i od razu widać, że to nie straszne i jest efekt, kiedyś zależało Fulham to po prostu wygrali. Gdyby w LE płacili normalnie, lub prestiż rozgrywek był poważniejszy to nie byłoby takich jaj :) Dlatego w porównaniach do innych lig
  • Odpowiedz
@poyoupadam: przecież Leicester zostanie rozkupione na pniu jak tylko zacznie się lipiec.
Nie ma szans żeby Vardy, Mahrez czy Kante zostali u Lisów na następny sezon.

Po każdego zawodnika zgłosi się pewnie jakiś klub ;)
  • Odpowiedz
@rooger: A przegrali w finale, zapomniałem ;)

Dla angielskich klubów żadna alternatywa, bo nadal lepiej być jedno miejsce wyżej w lidze niż zdobyć LE. Oczywiście jest to alternatywa, żeby się dostać do ligi mistrzów, ale po pierwsze trzeba rozgrywki wygrać, a po drugie wszyscy aspirujący o lm w PL jednak o czwórkę grają. Za duże ryzyko zabawy. Skończyć na 5 miejscu w lidze to dużo lepiej niż na 6 i
  • Odpowiedz
@seeksoul: Vardyego raczej nikt nie będzie brał. Wątpię, że ktokolwiek rzuci dużą ilością $$$ za starszego i mającego jeden super sezon w karierze zawodnika. Z Kante i Mahrezem już różnie może być, ale ja z reguły jestem sceptyczny co do jedno sezonowych graczy. Niech zagrają coś więcej to pogadamy.
  • Odpowiedz
Dla angielskich klubów żadna alternatywa, bo nadal lepiej być jedno miejsce wyżej w lidze niż zdobyć LE.

@vvivo: Puchar w gablocie to puchar w gablocie. Mi się wydaje jednak, że zwycięstwa są solą sportu.

Dziś nikt nie pamięta o tym, na którym miejscu skończył Liverpool sezon 00/01 (na pewno nie był pierwszy, hehe), ale o tym, że wygrał Puchar Uefa pewnie pamięta wielu. O tym, które było Boro w 06/07
  • Odpowiedz
@rooger: Oczywiście, ale tylko dla ciebie. Nie bez powodu PL tyle zarabia. Po prostu jest w tym wszystkim nieco inna hierarchia. Polecam wybrać się i pogadać z kibicami. Priorytety są na zasadzie Liga -> Liga mistrzów -> Puchar Anglii, a reszta mecze towarzyskie. Angielski kibic Liverpoolu zamieniłby zdobycie lm na zdobycie ligi. Polski nie, bo by mamy nieco inne podejście. Tam najpierw liga, potem eksport, a jeśli grać na eksporcie
  • Odpowiedz
@poyoupadam: Wierze w come back Chelsea - chociaż z mega transferami może być krucho chociażby przez fakt nieposiadania możliwości gry w pucharach.
Pep r------e City - jak każdą inną drużyne.
Mou w United? razem z Ibrą? Chciałbym! ale serce będzie mnie boleć patrząc na nich w manu.
Lisy... Obawiam się, że Vardy, Mahrez, Drinkwater, Kante, Morgan - mogą zostać sprzedani. Obawiam się, że mimo wielkich chęci i jeżdzenia na dupie
  • Odpowiedz
@Smookie: no oki, ale transfer Vardyego na 100% wiazalby sie z duzym wydatkiem. Czy naprawde ktololwiek zglosilby sie po niego gotow wykladac taka gotowke? To nie ma ladu i skladu
  • Odpowiedz