Wpis z mikrobloga

An exception has been thrown during the rendering of a template ("Time zone different than GMT or UTC is not supported as a formatting output. Please install the "intl" extension for full localization capabilities.") in base.html.twig at line 150.

Taki błąd rzuca appka demo do #symfony2, odpalam na przestarzałym #php, da sie coś z tym zrobić czy aktualizować php/apache/kernel/cpu?
#programowanie
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NeooeN: Masz tam pewnie użyte rozszerzenie localizeddate, które wyamaga INTL. Doinstaluj do PHP lub nadpisz sobie to i sprawdzaj w PHP czy jest to zainstalowane, jak nie to rób coś innego.
  • Odpowiedz
@pitu120: Jak googlowałem to mi coś migneło w temacie ale ten INTL podmieni całkowicie jakąś funkcjonalność (?) frameworka, dobrze gadam? Bo nie za bardzo mi pasuje od samego początku uwalać narzędzie szczególnie, że chce sie tylko rozeznać.
  • Odpowiedz
@pitu120:

A PHP replacement layer for the C intl extension that also provides access to the localization data of the ICU library.

Czyli to jakiś wraper chyba na moduł PHP'a a nie alternatywa, dobra pokombinuje, dzięki!
  • Odpowiedz
@NeooeN: Jest to rozszerzenie do PHP dodające wiele metod związanych z datą i czasem.

W ogóle widzę w demo symfony, że oni to użyli do wyświetlenia czasu w jakim generuje się strona. Jak nie chcesz instalować tylko zapoznać się z frameworkiem to wywal z twiga renderowanie tego.
  • Odpowiedz
@NeooeN: ustaw timezone serwera na UTC i po problemie. Każdy serwer powinien mieć ustawiony czas UTC, bez wyjątku - to jest standardowy timezone dla programisty, serwerów itp. Timezone zerowy.
  • Odpowiedz