Wpis z mikrobloga

#csharp #cpp #programowanie

Kto mi podpowie jak dobrze przeparsować string typu - 1,2,3, 4, 5, - do arraya? bo męczę się z usunięciem ostatniego przecinka :( albo jak sprawdzić czy ten string w ogóle pasuje pod mój regex? :/
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kidman90: @DFENS: próbowałem wyciągnąć ostatni znak porównać go z przecinkiem i wywalić, ale nie udało się :(

A muszę założyć że użytkownik wpiszę też poprawnie bez przecinka na końcu
  • Odpowiedz
@DFENS: wtedy brałem cały textbox to stringa, usuwałem ostatni znak jeśli był przecinkiem, a potem tego stringa przepuszczałem przez tą kosmiczną fomrułkę na górze, a i tak ten otstani przecinek mi zostawiało
  • Odpowiedz
@piowit: no to widocznie nie uciales tego przecinka :) mysle, ze jednak da sie zrobic to bardziej elegancko

jest tam w C# cos takiego jak Scanner?
  • Odpowiedz
jeśli ostatni znak to przecinek, to substringiem usuń ostatni znak. skrót myślowy ale mam nadzieje że zrozumiesz
  • Odpowiedz
@piowit: a ja bym moją lamerską tradycją odczytywał w pętli od 0 do długości stringa tego stringa po znaku, i jak napotkam ',' to wszystko przed wrzucam jako element tablicy ;D Może nie do końca piękne i złożone ale działa i nie jest jakieś straszne pod względem wydajności :D
  • Odpowiedz