Świetna gra fp2 (z modelem jak HS) - połączenie karcianki i gry taktycznej. Wczoraj ściągnąłem 'dla jaj' i zarwałem nocke :)
Na plus :
- o wiele więcej packów kart/złota w porównaniu do HS-a, szansa na epic ok 50% z każdej paczki, szansa na legende 25% - ciekawa rozgrywka dająca wiele możliwości kombinacji i wychodzenia z pozornie beznadziejnych sytuacji - dostępne rzeczy których Blizzowi nie udało się do tej pory (chyba, dawno nie grałem) zaimplementować (replaye, ogladanie powtorek innych graczy na rankedach etc.) - a jednocześnie gracz HS-a poczuje się jak w domu, wiele aspektów (opróćz samej rozgrywki) przypomina HS-a, są areny rankedy etc. - mi sam styl graficzny nie podchodzi bardzo jakoś, ale dbałość o szczegóły i złożonośc pixel-artu w tej grze naprawdę robi robote
Na pewno warto sprawdzić :)
#gry #karcianki - wołam #hearthstone bo może komuś podpasuje, nie mówię że to lepsza gra (przynajmniej na razie) , po prostu fajna alternatywa , także bez spiny
edit : o kurde widzę, że nawet tag ma własny już więc chyba się spóźniłem :( no ale nie będe kasował - #duelyst
@duskhorizon: fajna gra tylko szkoda że jeszcze nie ma werrsji na androida. No i plus jest taki że nie trzeba nic instalować tylko można przez przeglądarkę grać
@duskhorizon: tak pisali o tym na swoim blogu deweloperzy. Nawet teraz możesz odpalić na androidzie o ile masz smartfona z 2gb i wiecej ramu z poziomu przegladarki
https://duelyst.com/
https://www.reddit.com/r/duelyst/
Świetna gra fp2 (z modelem jak HS) - połączenie karcianki i gry taktycznej.
Wczoraj ściągnąłem 'dla jaj' i zarwałem nocke :)
Na plus :
- o wiele więcej packów kart/złota w porównaniu do HS-a, szansa na epic ok 50% z każdej paczki, szansa na legende 25%
- ciekawa rozgrywka dająca wiele możliwości kombinacji i wychodzenia z pozornie beznadziejnych sytuacji
- dostępne rzeczy których Blizzowi nie udało się do tej pory (chyba, dawno nie grałem) zaimplementować (replaye, ogladanie powtorek innych graczy na rankedach etc.)
- a jednocześnie gracz HS-a poczuje się jak w domu, wiele aspektów (opróćz samej rozgrywki) przypomina HS-a, są areny rankedy etc.
- mi sam styl graficzny nie podchodzi bardzo jakoś, ale dbałość o szczegóły i złożonośc pixel-artu w tej grze naprawdę robi robote
Na pewno warto sprawdzić :)
#gry #karcianki - wołam #hearthstone bo może komuś podpasuje, nie mówię że to lepsza gra (przynajmniej na razie) , po prostu fajna alternatywa , także bez spiny
edit : o kurde widzę, że nawet tag ma własny już więc chyba się spóźniłem :( no ale nie będe kasował - #duelyst