Wpis z mikrobloga

@kotym: w przypadku komara, polecam przyłożyć w miejsce ukąszenia łyżeczkę uprzednio zamoczoną we wrzątku- musi być max gorąca- średnio przyjemne, ale zarówno swędzenie, jak i bąbel znika od razu.
  • Odpowiedz
@kotym: Podobno to wierutna bzdura z tymi 3 śmiertelnymi użądleniami szerszenia (chyba że ktoś jest uczulony) i że jego jad nie jest tak mocny tylko ma jakiś kwas który tylko piecze bardziej ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• Odpowiedz
@kotym: co wy wiecie o tych owadach... u mnie kiedyś sie zagnieździły. Ponieważ w domu było kilkumiesięczne dziecko to wezwałem straż pożarną. Zlikwidowali. Powiedzieli, ze to największe gniazdo jakie widzieli. A gdyby nie zona i dziecko na pewno by sobie tam spokojnie żyły. One nie mają naturalnych wrogów w środowisku i człowieka sie nie boją więc nie atakują. Obwachają tylko na początku i kiedy tam wchodziłem kolejne razy ignorowały mnie.
  • Odpowiedz
@kotym: Co za bzdura. 9 użądleń to co najwyżej chomika zabije a nie konia, jad wcale nie różni się bardzo. Tak naprawdę, jeśli nie jesteś uczulony to potrzeba wieluset użądleń, a atakuje tylko niewielka część koloni. To jest po prostu niemożliwe. Już nie mówiąc o tym, że są łagodniejsze od innych os.
  • Odpowiedz