Wpis z mikrobloga

@xDawidMx: Przecież My Talking Angela to jest stare gówno jak #!$%@?, robienie filmu na ten sam temat to nie jest kopiowanie? Dawid nie zgrywaj debila, wiesz, że Deltiemu chodziło oto jak dzieciaki tworzą filmy w 1:1 jak on :e
  • Odpowiedz
@mandziok: Ale czy to coś złego, że inspirują, może nawet kopiują? Przecież oni nie są w stanie mu zagrozić, a zresztą szkoda strzępić ryja, bo Boxdel święty nie jest.
  • Odpowiedz
@Artrix: Wiesz, ja osobiście nie mam z tym problemu ponieważ sam się inspiruję montażem osób typu VanossGaming, no ale widocznie Deltiemu to nadepnęło na odcisk na tyle aby zrobił o tym film. Ja też się nie zgadzam, że to akurat było potrzebne, ale nie powiedział w tym filmie niczego takiego aby wieszać na nim psy. Kopiowanie danego formatu jest wkurzające i nie powinno mieć miejsca, bo szkodzi oryginalnemu twórcy.

W przypadku kiedy Boxdel tworzy sobie filmy w tej swojej formie, z swoim montażem i stylem miniatur to jak większość osób zacznie robić to samo (a zwłaszcza mniejszych, bo oni się mnożą jak grzyby po deszczu) to ludziom się przejada montaż Deltiego i musi wymyślić nowy sposób na montowanie tego aby ich zaciekawić.

Strach przed utratą 'egzotyki' kanału? Może tak to można
  • Odpowiedz
@mandziok: Kopiowanie miniaturek na YT jest od bardzo dawna, jeszcze jak królował Minecraft jakoś Skkf czy inni nie czepiali się o poradniki jak zrobić podobne miniatury. Do tego zrobienie miniatury jakie on ma to jakieś 5 min zabawy PS dla kogoś, kto miał styczność z tym programem.

to ludziom się przejada montaż Deltiego i musi wymyślić nowy sposób na montowanie tego aby ich zaciekawić.

To się przeje nie ważne kto będzie to robił, większość ludzi, która choć raz obejrzała film Boxdela będzie pamiętała sposób montażu.

Strach przed utratą 'egzotyki' kanału? Może tak to
  • Odpowiedz
@Artrix: akurat CPMy w Polsce dokłada, a Delti nie miał ani 1 akcji z żadną firmą na swoim kanale obecnie, więc tutaj akurat pudło.

W tym akurat nie było żadnej głębszej taktyki a po prostu zwykłe #!$%@? na jego kopie w skali 1:1. Kwestia moralności czy miał prawo to zrobić czy nie, w moim odczuciu rozumiem co nim kierowało, sam tak bym nie zrobił. Na pewno lepiej jak rzucił teraz
  • Odpowiedz
@mandziok: Chodziło mi o zagranie psychologiczne, żeby widz kliknął łapkę co przekłada się na dużą ilość like i pozycjonowanie. Nie wiesz jakie CPMy ma, a przy takich wyświetleniach jakie ma wątpię, żeby dostawał grosze.
  • Odpowiedz
@Artrix: wiem doskonale jakie ma CPMy bo dostaję screeny od niego na Facebooku jak mi się żali, że za 500k wyświetleń ma 30$ gdzie ja za 500k wyświetleń mam 130$ co wcale nie jest lepszym wynikiem, bo to i tak żałość

ale tak, duża ilość like i pozycjonowanie to zdecydowanie jest coś co on ma opanowane, ałe 10,000 like nie jest warte 100zł
  • Odpowiedz
@mandziok: Ale dziwisz się, że ma tak niski CPM? Przy takim spamie filmami i sporą ilością wyświetleń to normalne.

ale tak, duża ilość like i pozycjonowanie to zdecydowanie jest coś co on ma opanowane, ałe 10,000 like nie jest warte 100zł

Jakby nie patrzeć inwestycja w kanał, zwróci mu się, nie od razu, ale zwróci kiedyś ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
wiem doskonale jakie ma CPMy bo dostaję screeny od niego na Facebooku jak mi się żali, że za 500k wyświetleń ma 30$ gdzie ja za 500k wyświetleń mam 130$ co wcale nie jest lepszym wynikiem, bo to i tak żałość

@mandziok: Zapomniałem o najważniejszym, Twoje filmy trwają przeważnie ponad 10min, jego max 5.
  • Odpowiedz